Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máte někdo zkušenosti s odrazovou folií za radiátory? Vyplatí se to? U nás mají v nabídce folii tubex 50 cmx5 m za cca 81,-Kč a pak metráž lepší 60 cm za 35,-Kč/m.
Myslím že dnes každý ví, že množství unikajícího tepla závisí na tepelné vodivosti stěny a na rozdílu teplot. Čím větší je rozdíl teplot, tím je větší tepelný únik. Za radiátorem máte stěnu vyhřátou na nějakých 50-60 stupňů, pak je násobně větší i únik přes tuto část stěny.
Folie funguje především tak, že sálavé teplo z radiátoru nepustí dále do zdi. Můžete si ji pořídit, má jakýsi smysl, ale nečekejte zázraky.
Jestli se to vyplatí těžko říct - jak to chcete zjistit? Já ji za radiátory dal, protože nestojí moc a třeba to nějaký účinek má. Lepil jsem ji na mechovou oboustrannou pásku, takže za fólií je ještě malá vzduchová mezera - říkal jsem si, že by to třeba mohlo případný efekt zvýšit. Údajně to má cenu tam, kde není vnější zateplení.
Umístit odrazku za radiátor znamená,že 30% tepla,realizovaného z radiátoru zářením,se odrazí zpět do místnosti.70% je pak realizováno vedením a prouděním.Pokud není stěna izolována,tak se sálavé teplo akumuluje ve zdivu a vedením ztrácí venku.Při aplikaci odrazky je teplota zdi za radiátorem podstatně studenějšía tím jsou ztráty menší.U izolované stěny je teplo zadrženo na izolaci.-
Tím je prokazatelná úspora na radiátoru kolem 25%.Lze to prokázat měřením termokamerou.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.