Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s folií za radiátory

Od: trtr odpovědí: 7 změna:

Zdravím, máte někdo zkušenosti s odrazovou folií za radiátory? Vyplatí se to? U nás mají v nabídce folii tubex 50 cmx5 m za cca 81,-Kč a pak metráž lepší 60 cm za 35,-Kč/m.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Tato folie je vynikající,pokud se jedná o nezateplený dům.U zatepleného domu je zisk jen iluzorní.

JABRAKA

figurek*
hodnocení

3x

Myslím že dnes každý ví, že množství unikajícího tepla závisí na tepelné vodivosti stěny a na rozdílu teplot. Čím větší je rozdíl teplot, tím je větší tepelný únik. Za radiátorem máte stěnu vyhřátou na nějakých 50-60 stupňů, pak je násobně větší i únik přes tuto část stěny.

Folie funguje především tak, že sálavé teplo z radiátoru nepustí dále do zdi. Můžete si ji pořídit, má jakýsi smysl, ale nečekejte zázraky.

trtr
hodnocení

Zdravím, díky za odpovědi. Koupil jsem folii za jeden radiátor u obvodové zdi (dům je nezateplený a pokoj je celkově nestudenější-severní rohový). Tak uvidím, vlastní zkušenost je nejlepší.

hodnocení

1x

Tak něco tam určitě bude, topí se méně a do zdi a více se toho odráží do okolí, ale budou to malá procenta...

Nicméně říká se koruna ke koruně a topim se v milióně...a člověk bude mít i lepší pocit že pro teplo něco udělal...

hodnocení

0x

Jestli se to vyplatí těžko říct - jak to chcete zjistit? Já ji za radiátory dal, protože nestojí moc a třeba to nějaký účinek má. Lepil jsem ji na mechovou oboustrannou pásku, takže za fólií je ještě malá vzduchová mezera - říkal jsem si, že by to třeba mohlo případný efekt zvýšit. Údajně to má cenu tam, kde není vnější zateplení.

hodnocení

0x

spíš vás hřeje ten pocit, že jste něco udělali proti úniku tepla. Úspora je těžko zjistitelná.

jabraka*
hodnocení

0x

Umístit odrazku za radiátor znamená,že 30% tepla,realizovaného z radiátoru zářením,se odrazí zpět do místnosti.70% je pak realizováno vedením a prouděním.Pokud není stěna izolována,tak se sálavé teplo akumuluje ve zdivu a vedením ztrácí venku.Při aplikaci odrazky je teplota zdi za radiátorem podstatně studenějšía tím jsou ztráty menší.U izolované stěny je teplo zadrženo na izolaci.-

Tím je prokazatelná úspora na radiátoru kolem 25%.Lze to prokázat měřením termokamerou.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]