Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení minerální vatou

Od: koujana* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

chceme dát na podlahu staré půdy minerální vatu. Na půdě máme příčně 4 trámy ve výšce 11 až 15 cm nad podlahou. Bude vadit, když položím pásy vaty v síle 15 cm a pod některými trámy zůstane mírně stlačená? Bude potřeba vatu přikrýt nějakou paropropustnou fólií?

Půda je suchá a dobře větraná. V budoucnu počítáme s rekonstrukcí střechy a tudíž toto zateplení je jen dočasné.

Moc děkuji. Jana

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jani, dobrý den,

Jako dočasné řešení, toto nemá chybu. (jak dlouho je dočasně?)

Va Vašem případě bych dal sílu izolace takovou, aby šla poté vložit mezi krokve. Zakrytí kontaktní difuzkou bych zvažoval, pokud bude dočasně delší, nežli si myslím já.

Hezký den

koujana*
hodnocení

Dočasně je pár let - minimálně 2 roky a doufám, že to bude do 5 let.

koujana*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď. Plocha zateplení půdy je asi jen 20 m2 - nad pokojíkem. Menší část půdy musí zůstat zatím bez zateplení.

koujana*
hodnocení

Ještě prosím o radu. Minerální vatu mám koupenou. Prodavač mi doporučil abych ji na povrchu přikryla nějakým kartónem proti prachu. Pokud bych ji přikryla pospojovanými novinami bude to mít nějaký negativní vliv na funkci? Chtěla bych, aby to přikrytí zůstalo co nevíce prodyšné. Na půdě se práší opravdu hodně :(

okey

Klidně udělejte to co píšete,jen mě zaráží z čëho se Vám na půdě tak práší.Chápu že časem se vždy nějaky ten prach ukáže,ale sám mám strop zateplený tak jak to máte v plánu vy již několik let a vata stále vypadá jako nová.

Ještě doporučím až vatu zakryjete tím či oným,tak se párkrát zajdete ujistit že se Vám po zakrytím neskráží páry.Pro jistotu.

koujana*
hodnocení

Díky za Vaše zkušenosti.

Střecha je stará tašková (žádné utěsnění) a dům stojí těsně u rušné silnice, takže zvířený prach se dostane všude. Na půdě bylo víc než 2 cm prachu ale nevím, kolik let se tam usazoval - odhaduju asi 45 let.

Zkusím asi přikrýt jen část a na jaře uvidím co to udělá.

Jani, vatu můžete přikrýt papírovou lepenkou (nikoliv asfaltová), kartony, difuzní folii kontaktní, Pokud je to jen na rok, nic bych nezakrýval..

koujana*
hodnocení

Tak mám vatu položenou. Nakonec jsem ji nechala bez přikrytí. Velmi mně překvapilo, jak dobře a lehce se s ní pracovalo.

Ještě jednou moc děkuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]