Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěhování kvůli astmatu - kam?

Od: wafle* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

Rozhodla jsem se společně se svým manželem přestěhovat z Prahy někam na odlehlejší místnost. Důvodem pro stěhování je mé stále zhoršující se astma, které přestává být slučitelné s životem ve velkoměstě. Já jsem na mateřské a muž pracuje z domácnosti, čili co se týče práce není problém. Jsme pevně rozhodnuti a už se těšíme, máme dokonce už vybranou stěhovací společnost, ovšem zatím netušíme kam se přestěhovat. Mě se velice zamlouvá oblast Krkonoš, manželovi zas Šumava, má tam část rodiny a prožil tam dětství. Nemáte někdo náhodou tipy na hezká zelená místa s nízkým nájmem? Za všechny rady budu moc ráda, děkuji :)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

2x

Jsem jediny, komu dotaz prijde jako hezky zaobalena rekalma?

hahanaj*
hodnocení

1x

taky to vidím jako reklamu na stěhování

hujer123*

Jo, souhlas. "Před barákem mi stepujou stěhováci, poraďte mi rychle, kam se mám osdstěhovat" :)

hodnocení

0x

Dobrý den.Já bych šla na tu Šumavu,je překrásná.A obzvláště,když Váš manžel tam odsud pochází.Poradila bych,abyste rozhodili sítě co se týče jeho rodiny.Oni to tam znají,oni tam bydlí,tudíž je pro ně jednodušší se ptát...Asi tak.

hodnocení

0x
Lázně Jeseník jsou ideální. Podle statistik je tam nejčistší vzduch doplněný navíc převládajícími větry které z Baltu nesou ionty Jódu. Tak nám to aspoň vykládali když jsem v lázních byl. Dokonce kvůli tomu v lázeňské části města zakázali natvrdo i kouření. Když už pacient přijede s astmatem na čerstvý vzduch aby mu nikdo na ulici nesmrděl pod nos. Krajina je tam úžasná a lidi příjemní. Horší to bude s hlídáním zaměstnání po mateřské.

též doporučím Jesenicko, v Karlově Studánce je nejčistější vzduch ve střední Evropě dle klimatických měření...akorát vysoká nezaměstnanost a málo pracovních míst

hodnocení

0x

Bydlela jsem v Praze, teď bydlím už hodně let v Krkonoších,ale šla bych taky na Šumavu. Zdá se mi totož, že ty Krkonoše jsou čím dál víc zdevastované a všude se prohání lidi na kolech, čtyřkolkách a bruslích. Také tu neni práce. Já zase sháním něco kolem Prahy :)

honzajs122
hodnocení

0x

Vyberte si lokalitu a zajeďte se tam podívat na podzim a v zimě. Uvidéte, jaké jsou tam mlhy, jaká je situace s topením během inverze. Kolikrát jsou lidé v těch oblastech takový čuňata, že topením veškerý ten čistý vzduch zničí. Bohatě stačí topení dřevem.

Můj táta byl astmatik a dobře se mu dýchalo v Karlově Studánce a okolí...ovšem s rozvojem medicíny pak už téměř všude...

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Jako ostatní se přikláním k Jesenicku nebo do Luhačovic/ plicní sanatorium./

moreno
hodnocení

0x

Souhlasím. Na tohle bych doporučil asi ty Luhačovice.

hodnocení

0x

wafle, jestli se nejedná o reklamu na stěhování, pak byste měla strávit několik dní tam, kde si myslíte, že by se vám mohlo dařit a až pak se rozhodnout. Třeba v zimě jsou hory na dýchání úžasné, ale nevím, jestli se astmatu bude líbit sušené seno a rozkvetlé louky a lesy na jaře a v létě..

sebod*

wafle. To jsi asi první na světě, kdo neví kam se stěhovat, ale už ví, kdo ho bude stěhovat. To máš na netu málo stránek s bezplatnou inzercí?

hodnocení

0x

Kupte si ionizační filtr na vzduch, zvhčovač vzduchu a zapněte to v nějaké místnosti, kam se uchýlíte, když Vás to astma chytne. A nikam se nestěhujte, abyste nelitovala !

bruk600*
hodnocení

0x

Máte astma, ale to má nějaký spouštěcí mechanismus a většinou to bývá těžká alergická reakce. Předpokládám, že už máte zjištěno co je tím vaším spouštěcím problémem a podle toho si musíte vybrat. Takto od klávesnice a bez informací vám nikdo nemůže dobře poradit.

mil®
hodnocení

0x

Jesníky- Karlova studánka. Mám to vyzkoušený.

hodnocení

0x

Tedy také se mi otázka zdá podivná. Už se těšíme, nevíme na co, máme vybranou stěhovací společnost a nevíme kam se vlastně budeme stěhovat. Já se také v životě několikrát stěhovala, ale napřed jsem měla zajištěno to místo. Stěhováky jsem objednávala až naposledy. Ale ani jako reklamu na stěhování to nechápu, a pokud tomu tak je, tak vyzněla hodně hloupě. To jsme se měli ptát, jakou že to máte vybranou stěhovací společnost? Asi ne. Tak by asi bylo fakt nejlepší si osobně na ta místa zajet. Nebo hledat na internetu v místech, která se Vám zamlouvají a budou vyhovovat Vaší peněžence. A pak, co se bude líbit mně, nemusí se líbit Vám.

hodnocení

0x

To si musíte vyzkoušet. Nejlépe asi formou dovolené. Nevíte totiž, co Vám vadí.

Mne Praha vyléčila. Přestěhoval jsem se z hor do Prahy. Ještě před filcákem. Sirná lázeň zimní Prahy, líbezně kouřící komíny mne vždy zbavily problémů za pár hodin už když jsem dojížděl na školu. Potom jsem se do Prahy přestěhoval a byl jsem absolutně zdráv. Jenom u rodičů v horách jsem mohl spát nejvýš jednu noc nebo nasadit léky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]