Nejste přihlášen/a.
Ahhoj mám takový problem viz obr topení jistě dám pod střesní okna ale vypadá to takhle
Podel obrázku od stresního okna fakro je to spatme nadezdívka je 135cm sírka je 50cm trám je na pulce tudíž pri oplástení nam zvinkne schodek.
Dobrý den, otázku nevidím, nevím nač se ptáte,
co je za problém?
doplněno 01.12.14 11:55:První vrstva vaty OK, proč ty provázky? Že by to byla řídká vata, která nedrží? Ale ničemu to nevadí,
Druhá vrstva bude 12-14cm, takže dojde až k cihelné hraně?
Díky za dobré rady pro tazatele, skoro jsem se až lekl, že je to moje nedokončená stavba v bývalé hospodářské budově a je téměř totožná na prvním snímku s tou mojí, jen tam zatím nemám vatu, ale ta zeď - pozednice, okna - skoro to samé... Až jednou našetřím - zapokračuju., sice s ohýbáním je to už trochu horší, ale zatím nejsou žádné věci, které bych nedokázal sám vyřešit - jen fy finance, sakra.. Asi si vsadím matesa..
Ano- vznikne schodek dle přílohy... možná větší.
Máme to také tak - je to nepříjemné z důvodu plísní, které nejsou jen v rozích okna dle foto výše, ale celý ten schodek, pokud se denně v zimně neošetřuje, je silně náchylný k plesnivění.
Neuděláte s tím NIC! - jen častěji utírejte vlhkost a použijte sádroš do koupelny - zelený, který natřete voděodolnou barvou...
Radši bych si pro každé otevření okna vzal židly, než od podzimu do jara řešit plíseň. Jinak otvírání lze řešit elektricky, případně jiným systémem.
Nehledě na to že když tam bude tak málo izolace a ještě k tomu schod špatným směrem, tak to bude tepelný most jako blázen...
Jak je dům zvenku zateplen? Kolik izolace máte ve střeše?
ukáže čas - já mám střechu plechovou a vyřezali mi tam okna blbě - asi se profíci špatně dívali na metr... mám je taky utopený...
Tondach = lze změnit - ZMĚŇTE! Moje zkušenost s takovým usazením je strašná - po celou zimu denně nadávám, když to pucuju... za 3-5 let budu řešit kompletní výměnu a posunu rozhodně výš. Otevírám okna jen při mytí - 2-3x do roka
doplněno 01.12.14 18:50:To topení do "schodku" je dobrý nápad, ale není to běžná praxe... myslím, že ukáže čas... Taky by mne ten výsledek moc zajímal.
No můžete použít tato okna fakro.cz/... posunout je nahoru,nebo je nechat na stejném místě ,ale použít třeba tato fakro.cz/...
samozřejně zabudovaná okna prodat se ztrátou ,ale aspon předejdete problémům..
Když už tady hledáte radu,mohl by jste to po sobě alespon přečíst a opravit,než to uložíte,některé slova fakt stojí za to...
doplněno 01.12.14 19:40:Omlouvám se ,odkaz se špatně uložil, fakro.cz/...
No kdyz nic nechete posouvat ani jinak upravovat, tak se pripravte na vodopady
Kam chcete umistit ty konvektory? Jako pod vsechny okna na vzniklou plochu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.