Nejste přihlášen/a.
Ahoj, čím mám zaplnit díru mezi dřevěným futrem a zdí? Je tam asi 1 cm hluboká díra a na šířku také asi 1 cm. Bude tam držet jádrová omítka?
Dobrý den, ta omítka se tam bude hůře dostávat a také může vlivem pohybu futer (při používání dveří) praskat a vydrolovat se. Kdysi jsem to dělal sádrou - dnes bych zkusil nějakou stavební pěnu a potom zbytek odříznout. Zdravím!
P.S. Mělo by to zůstat raději pružné, než zcela tvrdé.
doplněno 30.11.14 15:39:Na té tubě je návod - v podstatě to stříknete postupně (a po menších dávkách) pohybem do té rýhy a pak počkáte. Tvrdou pěnu odříznete nožem.
doplněno 30.11.14 20:09:Pokud budete dávat lištu, tak tam tu mezeru můžete nechat volnou a překryjete ji tou lištou, kterou přilepíte na očistěnou hranu futra, které potom natřete. Já bych tu lištu přidělal vruty, protože lepidlu nevěřím.
Ok, takže vyplním díru pěnou, přebytek seříznu a tu lištu pak přilepím lepidlem nebo by šla přilepit tou pěnou ještě před jejím zaschnutím?
když opadala omítka okolo futer, je předpoklad, že je "měkké" spojení zdivo- futra.
Vypadá to, že to má už dost let za sebou, nějaké kosmetické povrchové oprávky pomůžou jen na krátkou dobu a do roka budete opravovat zase praskliny okolo, protože dřevo futer seschlo/omítka vevnitř zvětrala a ztratila pevnost.
Chce to oškrabat 5cm omírky kolem celých futer, případně vysekat starou zvětralou maltu mezi futrama-zdí, a kompletně zapěnit všechny dutiny.
Až pak řešit povrchovově doomítutí jádrovou pevnější (cementovou) omítkou, já to dělám tak že mezi futry a omítkou nechám mezírku do 0,5cm a vyplním tmelem (v zásadě jedno zda akrylem/silikonem-trvanlivější ale hůř se přetírá v případě barevné omítky), který by měl zachytávat vibrace od bouchnutí dvěřma, aby nedošlo ke znovu naprasknutí omítky...
Měl byste použít "Nízkoexpanzní" - vyberete si v obchodě, ale ta flaštička by měla stačit s přehledem...
Doporučím zalepit papírovou páskou futra a okolí - jak to nabobtná, může udělat místy "bublinu", která se hodně špatně sundává...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.