Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. V příštím roce bych chtěl kompletní rekonstrukci střechy. Má někdo skušenosti s Jesenickou šablonou SK-1 CAPACCO? Děkuji za názory. Z
Jen si ještě dovolím jednu jedovatou poznámku. "Sousedi to už mají na střeše 3 roky" a jak dlouhá je předpokládaná životnost? Plast ukrytý v zemi vydrží tisíce let, ale pod ultrafialovým slunečním zážením se prostě rozpadá a stím žádný marketing nic neudělá.
a jak to tedy,ze se jeste nerozpadly kabely el.vedeni na sloupech?asi nevis o jakem materialu pises.ja to mam 3 roky,sousedi min.10.
Už jsem nechtěl reagovat, ale nedá mi to. Izolované kabely taky nejsou na povětrnosti věčné a na vyšší napětí se kabely neobalují do plastu, ale jen se věší na mnohem trvanlivější KERAMICKÉ izolátory. ...a vyrábí se to ekologicky ... a záruka je 20 let - odhaduju, že to je tak tak akorát na hranici životnosti, jak materiálu, tak i firmy. Je to jen můj soukromý názor (chtěl jsem jen co nejlépe poradit) pochopitelně si sám rozhodujete o tom, za co utratíte svoje peníze.
Tady se to už probíralo: poradte.cz/... jsem o ní uvažoval,budu příští rok dělat rekonstrukci střechy skoro 300m2 a nakonec jsem se rozhodl dát hliníkovou krytinu TORNERO.
Předem upozorňuji ta to, že jsem zaujatý (děd i otec byli pokrývači a já mám s tímto oborem taky něco dočinění) a tvrdím, že na střechu patří klasická taška. Můžete mi prosím vysvělit co vás vede k tomu si dávat na střechu takové matriály? Cena, estetika, trvanlivost? Snad jen cena, ale cena materiálu je jen částí investice a práce na rekonstrukci střechy díky kratší životnosti těchto materíálů vám to následně prodraží. Při pokrytí plochy 200m2 a rozdílu ceny 100Kč/m2 dělá rozdíl 20000Kč a myslím, že za takovou cenu se nevyplatí experimentovat s 2. nejdůležitěší částí domu (1. jsou základy - izolace !) Mnozí stavebníci se snaží ušetřit na střešní krytině a pak si často nechají do interéru položit luxusní (nekvalitní) dlažbu za luxusní cenu, která to vše bohatě vyrovná. nechápu to
Koupil jsem starší rodinný domek na kterém je potřeba udělat novou střechu. Stará střecha je z pozinku falcovaná a hodně rezavá.Nový nátěr by nic nevyřešil.Na Capacco se jen informuji. Důvod? V dědině jedna novostavba po třech rokách museli vyměnit pálenou krytinu praskala. Sice udělali to na záruku,ale práce na víc.Sousední dům loni měnil střechu za plechovou s tvarem tašek. Po zimě byla oprýskaná a znovu ji minulý týden měnili.Capaccem je tady pokryto několik domu i v okolí. Místní pekárna ho má na střeše 7 roku. V pořádku. Bylo mi vysvětleno,že pod Capacco musí být dobře vysušené kvalitní prkna. Čerstvé že se mohou kroutit a tim ta taška se zvlní.Jinak problémy nebývají žádné snad že krytina není lesklá. Estetika.Zatím sháním jen informace.S tou plechovou současnou mám zkušenost,že při dešti je velký kravál.V létě když padaly kroupy tak jsem myslel že mi tu jezdí tank.
Naše výrobky jsou testovány Technickým a zkušebním ústavem stavebním Praha s.p. Střešní krytina Capacco je chráněna užitným vzorem u Úřadu průmyslového vlastnictví.
Lidé si tuto krytinu pořizují, protože je relativně levná, trvanlivá, absolutně bezúdržbová, odolává povětrnostním vlivům, ÚV záření, nerozbijí ji kroupy. Je určena pro novostavby i rekonstrukce.
V neposlední řadě je také třeba zmínit ekologické hledisko. Než se začal tento odpad zpracovávat a přeměnil se na placenou vstupní surovinu, tak ho stovky tun zasypávalo skládky. Je však nutno zdůraznit, že ne každý kabelový odpad je možno použít. Klademe velký důraz na kontrolu, čistotu a kvalitu materiálu a díky naší dlouhodobé zkušenosti se zpracováním tohoto recyklovaného materiálu jsme schopni dosáhnout velmi dobré kvality výsledného produktu
Od března 2013 vyrábíme novou verzi střešní krytiny SK1 a SK2 Capacco – umělá břidlice.
Svým vzhledem dokonale imituje přírodní břidlici.
Je opatřena pěti montážními otvory pro snazší pokládku a identifikačním logem na spodní straně
R
ozsah
a podmínky
záruky:
1.
Výrobce
CAPACCO spol. s
r.o. poskytuje záruku
na
výrobek
-
střešní krytinu CAPACCO
20 let.
Záruční
doba začíná běže
t dnem
uvedeným
v
záručním listu jako datum prodeje.
Za takové peníze koupíte kvalitní betonovou i pálenou tašku, v čem vidíte výhody tohoto NEOSVĚDČENÉHO materiálu na střešní krytiny? Nebráním se novým věcem, ale experimentům na střeše bych se vyhnul obloukem. Nikdo to nemá na střeše tak dlouho, aby mohl hodnotit životnost! Záruka 20 a více let neznamená v dnešním světě vůbec nic.
Pod falcovkou nemám krovy dimenzované na betonovou - pálenou krytinu. plech nechci, Jinak tato krytina se vyrábí už od roku 2005 čili 20 let bez problému od loňského roku inovovaná. Plocha střechy je asi 380 m2 Je hospodářská usedlost. Ona záruka vůbec v dnešním světě moc neznamená na žádný výrobek. Dnes firma je zítra je v krachu.Nebo vždy něco najdou proč neuznat záruku.V sousední dědině je na pekárně od roku 2006 bez jakéhokoliv poškození a to tehdy výrobce začínal.Kamarád po 15 rokách bude v příštím roce měnit eternitovou krytinu.Popraskaná. Rodiče kdysi měli na střeše pálenou tašku bobrovka. Ta se po málo rokách začala loupat byla nutná výměna .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.