Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme zateplené podkroví - šikmina střechy (na obrázku vyznačeno). Nad tím je ještě nevytápěná půda. Je to zateplené cca 24 cm vaty (střecha, odvětrávaná mezera, vata, folie, podhled). Teď s prvním sněhem jsme si všimli, že v oblasti, kde je to zateplené a tudíž by sníh neměl roztávat, jsou odtáté fleky. Může to znamenat, že zateplení je provedené špatně (dělala firma)
Děkuji za názor.
Určitě je špatně zatepleno. Co se přesně udělalo špatně, to nevím, to by se muselo vědět, jaké vrstvy se dávali k sobě, jak se izolovalo trámy. Tam kde roztává sníh je horší izolace, nežli o kousek vedle. Říká se tomu tepelný most.
Tomuto problému říkám pruhovaná střecha. Viz obrázky.
Poznáte co dělala firma a co laik?
doplněno 01.12.14 09:07:pi, ale i na obrázcích ode mne to dělali firmy.
Co konkrétně udělali u Vás špatně, to nelze říci, páč jsem tam nebyl při práci, třeba je to skelná vata a shrnuli jí, ale to se pouštím do polemiky, která nic neřeší. Určitě je izolace špatně uložena. Přesné teplotní rozdíly určí termokamera a kontrola při předělávání.
(někdy stačí díra a proudění teplého vzduchu..)
Z obrázku se to nedá určitě přesně.
ale toto dělala firma
Právě to chci reklamovat, podle mě je to blbě, ale chtěl jsem znát názor ostatních
(to že roztávají trámy je mi jasné. Je tam asi málo vaty, těch 24 cm je pravděpodobně málo, ale proč to roztává nepravidelně i okolo)
ja jsem daval 20 mezi tramy a deset napříč.nejsou videt ani krokve v zimě.hlavně se nenechte od te firmy obalamuntit ze je to ok.
skelná vata to nebyla určitě
(Pane Cukrář, ještě jsem mrkl na některé vaše další fotky, jak jste dával odkaz - můžu se zeptat? Je tam složka SOKL XPS - co je to v horní části toho soklu, vidím jakousi mřížku? Odvětrání? Díky)
ano to chápu, ale měl by jít dolů rovnoměrně ne? Když kouknete na ty obrázky, sníh výrazně víc odtává v některých místech...
Pisete ze mate 24 cm vaty. Ta vata je i kolem tramu. A tramy jsou horsi izolanty nez vata, tudiz je strecha nad nimi o poznani teplejsi. V nezateplene casti je to naopak. Tramy vice izoluji a uniknuvi teplo nad nimi tolik neprochazi. A je samozrejme, ze to bude odtavat vice v horni casti.
Mimochodem, 24 cm vaty je na dnesni pomery dost malo. V lete se tam upecete.
V tom vyznačeném místě vlevo do odtávání ještě vstupuje teplo od komína a po střeše od něj odtéká voda. Jaký světová strana je na té fotce vyfocená?
Je třeba vzít v úvahu, že střecha ještě není rovnoměrně prochladlá, trámy mají větší setrvačnost než záklop a tak si udržují nepatrně vyšší teplotu.
Evidentně je to špatně zateplené zdá se že dělníci uřízly moc krátké pruhy vaty mezi krokve,tudíš je mezi krokví a vatou mezera,vata se řeže snad o cca.2cm větší aby byla mezi krokvemi napasovaná
a nebo jí dělníci v místě krokve zmáčkly takže uprostřed je třeba 20 ale na krajích 10 a míň prostě vatu neroztáhli na krajích na šířku trámu
a další,máte vatu i v roštu pod trámama? vata se totiž dává mezi a pak přížem přes trámy po celé ploše šikminy
Je to prostě málo zateplený a zdá se mi že to dělníci odflákly v místě kleštin kde je třeba vatu pěkně vyřezat a poplnit
protože v místě kde se kříží krokev s kleštinou je to zužené o cca.5cm tudíš když tam vatu nacpete tak se ohne a vznikne tam díra
Když jsme zateplovali u nás tak jsme si s tim vyhrály a nic nám viditelně neutíká
mases vy jste odborník v oboru, že víte, že ta izolace je evidentně špatně provedená? No já bych si to takhle na dálku netroufl tvrdit.
Nikde nepíší, že ta izolace neni chybná, ale teď při prvním poprašku sněhu nelze dělat žádné závěry, je třeba vyčkad až vše řádně vychladne. Tak neplácej blbosti, evidentně máš ve znalostech jisté mezery.
Ale prosimtě,každou noc je pod nulou tak jaký pak řádně vychladne evidentně máš ve znalostech jisté mezery ty,tohle je jasnej případ špatně zateplený střechy,koukni i do odborný literatury
komensky :
Mužu se zeptat proč?Jsme vlastně v česku žejo já zapoměl tady to musí bejt hlavně kvantitní
Jak máte řešené odvětrání střechy, z té fotky nemuhu nějak rozpoznat zda je nějaké hřebenové odvětrání, odvětrávače také nevidím a jak je řešeno přisávání u okapu
Jsou tam odvětrávače, hřebenové od.není.
U okapu to bylo zaslepené, takže se tam provrtávaly otvory a dala se síťka proti hmyzu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.