Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roztávání sněhu na střeše-zatepleno správně?

Od: pi* odpovědí: 26 změna:

Dobrý den, máme zateplené podkroví - šikmina střechy (na obrázku vyznačeno). Nad tím je ještě nevytápěná půda. Je to zateplené cca 24 cm vaty (střecha, odvětrávaná mezera, vata, folie, podhled). Teď s prvním sněhem jsme si všimli, že v oblasti, kde je to zateplené a tudíž by sníh neměl roztávat, jsou odtáté fleky. Může to znamenat, že zateplení je provedené špatně (dělala firma)

Děkuji za názor.

Roztávání sněhu na střeše-zatepleno správně?
Roztávání sněhu na střeše-zatepleno správně? #2

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě je špatně zatepleno. Co se přesně udělalo špatně, to nevím, to by se muselo vědět, jaké vrstvy se dávali k sobě, jak se izolovalo trámy. Tam kde roztává sníh je horší izolace, nežli o kousek vedle. Říká se tomu tepelný most.

Tomuto problému říkám pruhovaná střecha. Viz obrázky.

Poznáte co dělala firma a co laik?

doplněno 01.12.14 09:07:

pi, ale i na obrázcích ode mne to dělali firmy.

Co konkrétně udělali u Vás špatně, to nelze říci, páč jsem tam nebyl při práci, třeba je to skelná vata a shrnuli jí, ale to se pouštím do polemiky, která nic neřeší. Určitě je izolace špatně uložena. Přesné teplotní rozdíly určí termokamera a kontrola při předělávání.

(někdy stačí díra a proudění teplého vzduchu..)

Z obrázku se to nedá určitě přesně.

pi*
hodnocení

ale toto dělala firma :(

Právě to chci reklamovat, podle mě je to blbě, ale chtěl jsem znát názor ostatních

(to že roztávají trámy je mi jasné. Je tam asi málo vaty, těch 24 cm je pravděpodobně málo, ale proč to roztává nepravidelně i okolo)

ja jsem daval 20 mezi tramy a deset napříč.nejsou videt ani krokve v zimě.hlavně se nenechte od te firmy obalamuntit ze je to ok.

pi*
hodnocení

skelná vata to nebyla určitě

(Pane Cukrář, ještě jsem mrkl na některé vaše další fotky, jak jste dával odkaz - můžu se zeptat? Je tam složka SOKL XPS - co je to v horní části toho soklu, vidím jakousi mřížku? Odvětrání? Díky)

hodnocení

0x
Těžko posoudit na dálku, nicméně tepelným ztrátám nezabraníte nikdy. To byste pak jednou zatopili a vydrželo by to do jara. Pokud jsou teploty okolo nuly, stačí trocha tepla a sníh jde dolů.
pi*
hodnocení

ano to chápu, ale měl by jít dolů rovnoměrně ne? Když kouknete na ty obrázky, sníh výrazně víc odtává v některých místech...

paw*

Pisete ze mate 24 cm vaty. Ta vata je i kolem tramu. A tramy jsou horsi izolanty nez vata, tudiz je strecha nad nimi o poznani teplejsi. V nezateplene casti je to naopak. Tramy vice izoluji a uniknuvi teplo nad nimi tolik neprochazi. A je samozrejme, ze to bude odtavat vice v horni casti.

Mimochodem, 24 cm vaty je na dnesni pomery dost malo. V lete se tam upecete.

pi*
hodnocení

kolik cm vaty tedy mělo být?

paw*

To je otazka. Dnes se dava az 40 cm vaty uhrnem. Nad tuto vysku to uz neni rentabilni. Ale kolem 30 cm pro vetsinu apikaci staci. Zalezi na ostatnich stenach. Je zbytecne mit supoer zaizolovane steny a strop jako chladic.

1frantisek

Já dávám 12mezi krokve a 14pod ně a ještě hliníkovou folii . myslíte že jeto dostačující.

pi*
hodnocení

Ale pokud je to JEN tím, že trámy jsou teplejší, proč to není všude stejné? Nemůže tam být něco špatně?

(vlhkost, špatné odvětrání, špatná paroizolace, ...? )

Roztávání sněhu na střeše-zatepleno správně? #3
hujer123*

V tom vyznačeném místě vlevo do odtávání ještě vstupuje teplo od komína a po střeše od něj odtéká voda. Jaký světová strana je na té fotce vyfocená?

Je třeba vzít v úvahu, že střecha ještě není rovnoměrně prochladlá, trámy mají větší setrvačnost než záklop a tak si udržují nepatrně vyšší teplotu.

pi*
hodnocení

tady na té se zeleným značením je jih, pak je nahoře ještě fotka severní

pi*
hodnocení

a na té severní straně /foto nahoře/ to naopak pod komínem není tolik odtáté

mases*

Evidentně je to špatně zateplené zdá se že dělníci uřízly moc krátké pruhy vaty mezi krokve,tudíš je mezi krokví a vatou mezera,vata se řeže snad o cca.2cm větší aby byla mezi krokvemi napasovaná

a nebo jí dělníci v místě krokve zmáčkly takže uprostřed je třeba 20 ale na krajích 10 a míň prostě vatu neroztáhli na krajích na šířku trámu

a další,máte vatu i v roštu pod trámama? vata se totiž dává mezi a pak přížem přes trámy po celé ploše šikminy

Je to prostě málo zateplený a zdá se mi že to dělníci odflákly v místě kleštin kde je třeba vatu pěkně vyřezat a poplnit

protože v místě kde se kříží krokev s kleštinou je to zužené o cca.5cm tudíš když tam vatu nacpete tak se ohne a vznikne tam díra :)

Když jsme zateplovali u nás tak jsme si s tim vyhrály a nic nám viditelně neutíká :)

mases vy jste odborník v oboru, že víte, že ta izolace je evidentně špatně provedená? No já bych si to takhle na dálku netroufl tvrdit.

mases*

No,dělám v oboru takže uplně blbej nejsem :-D

Potom mě vaše tvrzení překvapuje.

komensky
Jestli pracujes tak jak pises, tak potes koste *shock*

Nikde nepíší, že ta izolace neni chybná, ale teď při prvním poprašku sněhu nelze dělat žádné závěry, je třeba vyčkad až vše řádně vychladne. Tak neplácej blbosti, evidentně máš ve znalostech jisté mezery.

mases*

Ale prosimtě,každou noc je pod nulou tak jaký pak řádně vychladne :) evidentně máš ve znalostech jisté mezery ty,tohle je jasnej případ špatně zateplený střechy,koukni i do odborný literatury

mases*

komensky :

Mužu se zeptat proč?Jsme vlastně v česku žejo já zapoměl tady to musí bejt hlavně kvantitní :-D

Jak máte řešené odvětrání střechy, z té fotky nemuhu nějak rozpoznat zda je nějaké hřebenové odvětrání, odvětrávače také nevidím a jak je řešeno přisávání u okapu

pi*
hodnocení

Jsou tam odvětrávače, hřebenové od.není.

U okapu to bylo zaslepené, takže se tam provrtávaly otvory a dala se síťka proti hmyzu...

mases ma pravdu a neni treba dalsich zbytecnych diskuzi.

doplněno 30.11.14 20:31:

a na vasem miste bych to co nejdrive opravil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]