Nejste přihlášen/a.
Potřebuju očistit větší množství zavařovaček /100/ od etiket, vyzkoušel jsem ruční sílu, namočení, dráťák - myčku mám zákaz s výhružkou, uvažoval jsem o staré pračce s ohřevem - někdo ji používá i na zavařování, má někdo efektivní a rychlý vyzkoušený postup?
Použil bych tu myčku, akorát doporučuju ji otevřít ještě před tím, než začne sušit, aby ty zbytky etiket zase nepřischly.
Co se týká zákazu, předpokládám že pochází od manželky. Tak ji na tu hodinu nebo dvě pošlete do nějakého nákupního centra...
do myčky NEEEEE. Ty papíry se odlepí, rozmočí a roztrhají a znova zase nalepí na ostatní nádobí a jste tam, kde jste byli. Navíc musíte vyčistit filtry. Jestli to chcete dát do myčky, nejdřív dostaňte dolů ten papír, lepidlo se pak umyje (ale taky ne všechno)
já etikety nechávám odmočit v teplé vodě a pak umyju. Některé lepidlo nepustí ani v horké vodě, pak použiji benzín. Ale většina stačí jen teplou vodou s jarem. Máme včely a hodně zavařuji, tak máme velkou spotřebu sklenic, které nám nosí známí, samozřejmě s etiketami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.