Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sádrokarton tmelení, Rokoplast vs Rifino TOP?

Od: beda* odpovědí: 2 změna:

Bránil jsem se, ale chtě nechtě musím použít jednu stěnu ze sádrokartonu. Kvuli nosnosti, akustickým vlasnostem a možnosti získat je za super cenu použiji jinak nechutně předražené desky Diamant od Knaufu. Stěna bude hlavní pohledovou stěnou v daném prostoru a tak jsou zvýšené nároky na kavalitu povrchu Q4, jinak řečeno stěna se bude celoplošně tmelit. Otázkou je čím a jak?

První možnost je zakladní tmeleni Rokoplastem a na to nějaký finiš otázka je jaky?

Druhá možnost je použít
rigips.cz/...

Případně něco jako Bezpáskový tmel na sádrokartony SUPER FLOT

denbraven.cz/...

Okolo sádorkartonu je spousta reklamních žvástů, o to více chybí relevantních technických dat,
Není zde nějaký zkušený sádrokartonář, který by dokázal poradit, po čem sáhnou?

Předem děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Firma co dodává Rokoplast má i výborný Rokofinal, jemná pastovitá hmota k celopovrchovému natahování. Rovněž lze použít Cover, levnější bratr Rokofinalu.

doplněno 28.11.14 14:37:

ze tedy říci, že s Rokoplastem a Rokofinalem, lze dosáhnout se stejnou pracností stejných výsledků jakos Rifino TOP a i zdlouhodového hledisk po x letech vypadají vysledky stejně?

Nedělám s Rifinem. Jen s Rokoplastem bez rokofinalu. Bez problémů.

Občas vydávám "utržené" sádrokartonové kostrukce od nosných "betonových / cihlových", přičem k "ukržení" došlo třeba po dvou letech.

Co tím chcete sdělit?

Nered bych se take dostal do kolotoče, tmelen, prodad po vyschnut, tmelení, broušení, tmeleni atd.

Určitě musíte tmelit vícekrát. Já třeba 3-5x, slabě a minimálně brousit, páč se mi nechce.

Když jsem u technologii, třeba ten rokofinal, roztakuje se to špachtní řekněme 50cm?

Samozřejmě že to jde, ale obouruč a je to dřina.

Píšeou, že se to pak dá uhladit hladítkem, jaký materiál hladítka?

Neznám nepoužívám

V neposledín řadě. Mám 2m dlouhé desky, tzn. do 2,7 je budu nastavovat, je lepší nasázet vedle sebe desky a udělat jednu horizontální spáru nebo udělat horizontální spoj "cik cak"?

Určitě cika cak na vazbu.

Napojení na strop, strop je železobeton stěna na něj není kotvena (je to spíše svázaná předstěna) na stropě je již finální úprava, tzn. rad bych se vyhnulpoužití rohové pásky. Jde mezurujen dukladně vyplnit tmelem nebo mi to dříve nebo později praskne?

Použít KVALITNÍ akrylový teme na sádrokarton.

Přeji hodně úspěchů.

beda*

Děkuji za reakci. Rokofinalu jsme si všiml. Jde mi o doporučení někoho kdo s danými materiály běžně pracuje a může srovnávat.

Lze tedy říci, že s Rokoplastem a Rokofinalem, lze dosáhnout se stejnou pracností stejných výsledků jakos Rifino TOP a i zdlouhodového hledisk po x letech vypadají vysledky stejně?
Občas vydávám "utržené" sádrokartonové kostrukce od nosných "betonových / cihlových", přičem k "ukržení" došlo třeba po dvou letech.
Nered bych se take dostal do kolotoče, tmelen, prodad po vyschnut, tmelení, broušení, tmeleni atd.

U finalu chci něco s dobropu roztiratelností.
Když jsem u technologii, třeba ten rokofinal, roztakuje se to špachtní řekněme 50cm?
Píšeou, že se to pak dá uhladit hladítkem, jaký materiál hladítka?
Po jak dlouhé době po natažení je správný čas na "hlazeni"
V neposledín řadě. Mám 2m dlouhé desky, tzn. do 2,7 je budu nastavovat, je lepší nasázet vedle sebe desky a udělat jednu horizontální spáru nebo udělat horizontální spoj "cik cak"?
Napojení na strop, strop je železobeton stěna na něj není kotvena (je to spíše svázaná předstěna) na stropě je již finální úprava, tzn. rad bych se vyhnulpoužití rohové pásky. Jde mezurujen dukladně vyplnit tmelem nebo mi to dříve nebo později praskne?

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]