Nejste přihlášen/a.
prosím o radu,potřebuju na zahradní domek,tzv.boudu na výpěstky,do 4m2 na dřevěn.kůlkách nebo štěrku nějaká povolení nebo oznámení stavebnímu úřadu nebo obci /nejsem trvale žijícím občanem obce/.děkuju
Každá stavba před jejím započetím podléhá nutnosti ohlášení (drobná stavba), nebo vydání stavebního povolení. Drobnou stavbou se např. rozumí stavby do 16 m2 na již zastaveném pozemku (např. kůlny, bazény atd.). Stavební povolení vyžadují tyto stavby: první stavba na pozemku i v případě, že se jedná o kůlnu, byť do 16 m2, dále potom veškeré stavby nad 16 m2.
Na zahradní domek do 16 m2 žádné úřední povolení nepotřebuješ.Stavbička nesmí být spojena s pozemkem podezdívkou nebo pevnými základy.Takto jsme to měli specifikováno při stavbě boudy v zahrádkářské kolonii,ale od té doby se možná lecos změnilo.Předběžně jsme se pojistili a zažádali jsme o vynětí toho zastavěného místa ze zemědělské půdy.
JABRAKA
Je po třeba souhlas s umístěním stavby.Jedině kdyby byl domek na kolečkách není nutné žádné vyjádření úřadů,ale nesměl by tam stát dlouho.
Podívejte se postavte ten domeček a když Vás někdo oznámí,zažádáte o dodatečný souhlas.To co jsem říkal v předešlém příspěvku platí.Není-li vyžadováno Stavební povolení nebo Ohlášení stavby je nutný ÚZEMNÍ SOUHLAS.
mám pozemek zapsán v katastru jako Pozemková parcela. A na této parcele se teda nedá postavit ani ta zahr.bouda,aniž bych žádala o to vynětí ze zemědělské půdy? Po doschválení územn.plánu budu žádat o převod na stavební parcelu. a to vynětí, o to se žádá na obci anebo na staveb.úřadě, nebo kde a jak dlouho to trvá.díky
Ale na zahradě boudu můžete postavit .Oficiálně musíte mít minimálně Územní souhlas od St.úř.Vynětí z půdního fondu je druhá záležitost.
doplněno 17.05.09 11:33:Žádost se podává na Odboru životního prostředí.
doplněno 17.05.09 11:41:Volal jsem na Stavební úřad.Podle nového stavebního zákona je potřeba:
1.Je-li zahradní domek o rozměrech 2x2 m vzdálený od hranice pozemku 2m a více je potřeba Územní souhlas.
2.Je-li vzdálený méně než dva metry od hranice pozemku žádá se o vyjímku a je potřeba Územní rozhodnutí.To trvá déle.
Nespochybnuju že jste tam volal ani to co vám řekli, ale tvrdím, že to co vám řekli není pravda... jedině v případě že by se jednalo o chráněné území, nebo o oblast zvláštního významu.. ale stavební zákon a zákon o územním plánování mluví jasně... takže pokud tedy nejde o chko nebo něco podobného pak jsou na tom úřadě lidí, kteří tam nemají co dělat...
takže po delší době se ozvývám. nepochodila jsem na SÚ. Prý můj pozemek je brán jako součást celého bývalého zemědělského areálu, co kdysi obhospodařovalo JZD, nyní půdu-parcely mají vlastníci zpět /já jednu z nich koupila/ a pokud tam budou pozůstatky bývalých stavení /na cizích pozemcích!/ tak mi nechtěj nic dovolit, ani tu boudu bez podezdívky. A nedomluvíte se. tak jsem musela použít odborníky na stavební právo. smutné, že. ale i tak děkuju
tak mi bylo řečeno,že pokud to není první stavba na pozemku, je Územní souhlas od stav.úřadu. Kdyby to byla první stavba,byť do 16m2 bez beton.podezd., musí být stavební povolení. Naštěstí mám na pozemku schválený kus stavby býv.JZD,takže snad nebudou vyžadovat stav.povol. Hned jak mi odepíší ze stavebního, tak Vás budu informovat, jen pro zajímavost,ju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.