Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
příští rok na Jaře musím mít kolaudaci. RD mám přízemí a patro. V projektu je napsáno, že patro je vedeno jako půdní prostor. V průběhu stavby jsme se rozhodli, že patro vybavíme, aby tam mohli později děti jít.do patra vede betonové schodiště.
otázka zní: bude při kolaudaci problém? Respektive když nemám obložené schodiště a řeknu jim, že budu obývat pouze přízemí, zkolaudují? Nebo to schodiště bude i tak problém a vůbec to patro? Díky
jak říká @roibos, já jen doplním, že při kolaudaci jsem měl hodně provizorních řešení, například zábradlí bylo z palubek, co mi zbyly z podbíjení římsy, bylo přišroubované jen tak nalehko ke sloupkům, s tím půdním prostorem, navím co znamená "jsme se rozhodli, že patro vybavíme", čím jste ho vybavili? Půdní prostor, pokud tam nyní nebydlím, je pořád půdní prostor, pokud tam ovšem už není zařízená kuchyň, koupelna atd., to už pak ano a mohl by být problém.
No s tím patrem...My jsme původně chtěli stavět jednopodlažák (bungalov) jenže na životním nám to nepovolili a že prý musíme udělat dům klasický se sedlovou střechou jako jsou ostatní (jsme na samotě bydlíme tu já s manželkou a naši) OK tak jsme to tak udělali a řekli jsme si, že to patro prostě bude něco jako půda. Pak jsme ale dostali nějaké peníze a rozhodli se, že tam uděláme dětem pokoje, pracovnu, technickou místnost a koupelnu.
Jinak zábradlí u schodů není zatím. Nejhorší je, že v podmínkách hypotéky je napsáné, že musíme kolaudovat příští rok na Jaře, jenže už nám došly veškeré peníze. Manželka je na mateřské s dvěma dětma a já z platu když platím hypotéku, internet, inkaso a jídlo nic skoro neušetřím. Mateřskou má manželka směšnou.
Asi bych to řešil, tak, že bych u schodiště udělal bytelné provizorní zábradlí, případně jej uzavřel tak aby na půdu (zatím půdu) nebyl běžný přístup (hlavně kvůli dětem). Pak bych zkolaudoval, a ostatní řešil změnou stavbuy po jejím dokončení.
doplněno 27.11.14 15:39:Podle mne není co řešit, nejrychlejší řešení je kolaudace dle původního projektu, a později změna stavby.Podrobnosti bych dohodl s daným úředníkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.