Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastická omítka z lepidla

Od: kutilka odpovědí: 24 změna:

helou hoši a ženy...

tak jsem si vymyslela vlastní ozdobnou omítku ze stavebního flexi lepidla:D..tady je vzorek ,tohle chci na celou jednu zed...myslíte ,že to bude možné?:D (prach neřešme už) prostě to chci a basta:D..natáhla jsem silnou vrstvu lepidla, do živýho udělala prstem vodorovný čáry ,pak ještě drobnejma větvičkama pár tenčích rýh a zahladila hladítkem:D..co na to říkáte..pujde tohle dát na celou zed?..

Plastická omítka z lepidla
Plastická omítka z lepidla #2

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dd
hodnocení

2x

já myslím.že má dost casu...lepidlo tak rychle nestačí zasychat...

kutilka
hodnocení

pavouku?...já vymyslela ještě jinej desing té stěny...takový jakoby"písečný duny"..mě se to strašně líbí...ale z čeho?..zas ten samej problém:D..nemělo by to být skoro vůbec zrnitý ten matroš...protože tahle struktura je hezčí když je hladká a vyhlazená...udělátko jsem si na to už vyrobila a zkouším to nanečisto...posílám vzorek ...děláno prozatím z lepidla..ale lepidlo je moc zrnité...nevypadá to tak hezky

Plastická omítka z lepidla #3

hodnocení

0x

co je to "celá zeď"? samozřejmě, že to jde, malý problém nastane, pokud je "celá zeď" velká, tak než to lepidlo natáhnete, tak na jednom konci začne zasychat a na druhém konci bude čerstvější, což může mít za následek nejednotnost vytvářené struktury, no ale při troše škovnosti ve vytváření rýh snad tento detail nebude tím podstatným problémem, abyste se dlouho nezdržovala se stejnoměrným natahováním vrdtvy, doporučuji si na zeď po bodích připevnit nějaké vodící lišty (třeba z Fe "L" profilu), natáhnout lepidlo ve vrstvě mírně vyšší a pak lepidlo strhnout latí

doplněno 26.11.14 12:18:

sory za překlepy

kutilka
hodnocení

celá zed znamená 4 x 2,5 m...hlavní zed na které bude televize a skřínky...chci ji hoodně moc hrubou,plastickou..viz foto...lepidlem to jde ale musí se natáhnout v silné až 7mm silné vrstvě,co jsem tak pokusem hokusem zjistila.tudíž to hned tak nezaschne...čas na strukturování by snad byl...akorát spíš nevím zda lze lepidlo natáhnout stejnoměrně v tak silné vrstvě aby zed byla pořád rovná...aha,...takže latě...dobrý nápad...já si na to netroufnu..možná budu jen prstem a pak drobníma větvičkama dělat rýhy:D líbí se mi když je některá rýha tlustější a hlubší a okolo ní spoustu drobných...musím to někomu svěřit šikovnýmu..což bude asi taky problém...)) no a pak to natřem na bílo,na to tmavě tmavě hnědou do těch rýh...potom přetřu světlejší hnědou ..houbičkou rozmatlám a na to třpytivou lazuru asi...

doplněno 26.11.14 14:25:

*drobnýma větvičkama..oprava

vrstva 7 mm lepidla na zeď je dost, nevím, co máte na zdi, tedy z čeho je a jaká je tam úprava povrchu, na zeď bych doporučil aplikovat kontaktní penetraci, například Ceresit CT 19 ceresit.cz/... (i když spousta lidí mi řekne, že je to zbytečné, když tam bude jen lepidlo - no aspoň vám neopadá, pokud je tam štuk s maltou, bych mu řekl já - v takové vrstvě může lepidlo být nestabilní vůči pnutí - může i praskat, těžko říct), lepidla padne asi dost vzhledem k rozloze zdi, vám postačí nějaké flexi do interiéru (ale to už víte, když jste ho zkoušela), ale já bych stejně raději volil univerzály např. Ceresit CM 16 (nebo 17) - mají vyšší elasticitu a delší dobu zpracovatelnosti (ale jsou dražší) ceresit.cz/...

Nátěry si vyzkoušejte na tom kousku, co jste natáhla, ne všechno na lepidlech dobře drží. Pokud budete používat na ráhování větvičky, doporučoval bych je třeba nalakovat, aby měly hladší povrch (uhlazené rýhy a a aby se vám na nich nepatlalo lepidlo)

doplněno 26.11.14 14:52:

až to budete mít komplet i s nátěry, dejte sem foto, pokocháme se nad tím dílkem, přeji hodně zdaru s realizací

doplněno 26.11.14 14:59:

správně mělo být štuk s malbou a ne s maltou, omlouvám se za dezinformaci

kutilka
hodnocení

je to cihlová zed (duhé cihly) a na tom je nový asi 2 měsíce starý štuk...

doplněno 26.11.14 14:55:

aha takže nalakovat větvičky...ano přesně tak jak píšete lepí se to na to...dobře nalakuju..bezva tip..děkuju moc za rady..napenetrováno už je..ale ještě to jednou raději přetřu hloubkovou...na ty lepidla kouknu...děkuju!...

druhá penetrace je asi zbytečná, já myslel, že tam máte malbu, pokud ne, tak už nepenetrujte

doplněno 26.11.14 14:57:

nalakované větvičky můžete při rýhování průběžně omývat ve vodě a i lepidlo bude po nich lépe klouzat

kutilka
hodnocení

ne malba tam ještě není jen ten štuk(Salith II)...ještě jsem se chtěla zeptat...když je nepodaří dodržet rovinnost..bude pak na zdi možné připevnit skřínky?..takové ty dlouhé uzké...bojím se,že pak by byl s tímto problém...když totiž udělám do lepidla rýhy,tak je pak musím zlehunka zahladit..a to je právě problém..že nelze při tom hlazení přitlačit..pretože se ta krásná rýha a struktura hned zatře a je pryč:D...jak pak ale dodržet rovinnost celého dílka:D

no pokud nebude rovná plastika, může být se zavěšením skříněk problém, ale vždy se to dořešit nějakými distančními podložkami (nařezat například z nějaké plastové trubičky a navlíknout na šroub - ten rozdíl plastiky nebude tak extra velký)

kutilka
hodnocení

a nenapadá vás jinej materiál ze kterého by tahle struktura šla ještě zhotovit ,...kterej by se mohl natáhnout v silnější vrstvě a zároven nebyl finančně nákladný?...to lepidlo se táhne ,lepí..nedělá se to z toho moc pohodlně

mrkněte sem na odkaz

stavba.tzb-info.cz/...

nebo zkuste na netu najít něco podobného

kutilka
hodnocení

tu sem nenašla nikde ke koupi ale...ještě mě napadla sádrová omítka...z té by to nešlo?

sádrová omítka mne taky napadla, ale nemám s ní žádnou zkušenost, tak nedokážu posoudit, jak by se do toho ztvárňovaly ty motivy a jak by se chovala vzhledem k úpravě nátěry...

kutilka
hodnocení

pavouku..koupím malý balení a zkusím..pak poreferuju

doplněno 27.11.14 18:06:

Tak jsem to zjistila..(po poradě s jedním dekoratérem z Kalifornie na youtube)...tak prý se na různé plastické modelování omítky používají SÁDROVÉ omítky...zatímco silikonové a akrylátové spíš na těsnění atd...tak to je mazec...silikonovou totiž prodává BAUMIT jako vhodnou pro kreativní povrchy tzv"CREATIV TOP TREND" za 1700,-kč jeden kyblík...přitom to lze nejlépe a hlavně levně ze sádrové omítky..)).(což mi ale pochopitelně žádný z mnou oslovených techniků neporadil)...tak uvidíme..zkusím tu sádrovou..pak pisnu jak to šlo

OK, taky by mne to zajímalo, jak to bude vypadat a hlavně jak se s tím bude pracovat

kutilka
hodnocení

děcka tak sem tu...zkouška provedena a jde to výborně!..strukturovala sem to uplně za čerstva a míírně zahladila...bylo to ale jen narychlo a malej vzorek...ukázku posílám..ve srovnání toho co jsem chtěla já a co mi vnucovali tzv "technici" ruzných společností:D...všichni jsou k ničemu...tímto děkuju pavoukovi,že mi poradil ..bez tebe bych to asi mohla zabalit...

snad to pomůže všem ,kdo budou chtít něco kreativního na zed ,aby věděli jakej matroš použít a neplatili nekřestanský peníze za nesmyslný výrobky Baumit Creativ Top apod...protože s tím tuhle hrubou strukturu neuděláte ani omylem:))..

takže použila jsem sádrovou omítku ROTBAND (Knauf) ..má krásnou smetanovou barvu,absolutně není cítit,krásně se s ní pracuje..prostě výborná věc...fakt luxus a za mrzský peníz...:)

doplněno 27.11.14 23:49:

viz foto

nahoře : moje práce-hrubá hluboká ručně rýhovaná struktura(nanesená vrstva omítkycca 5-7mm)

dole : běžná rýhovaná omítka...se zrnem 3mm..ideální na jemné fasády ale nikoliv pro moji potřebu:))

Plastická omítka z lepidla #4

tak gratuluji, teď už jen zorganizovat, rozvrhnout postup prací a zrealizovat tu velkou zeď

kutilka
hodnocení

Pavouku?... tak to přece jen bude muset bejt z lepidla:/:D...bo ta sádrová je jakoby drolivá,měkká,..její tvrdost se s tím lepidlem nedá vůbec srovnat...ještě na tyhle struktury používají stěrky Remal,ale to je prý taky měkkčí po vytvrdnutí.:/...takže ted hledám náký bílý cementový lepidlo ,elastický ale tvrdý,pro tlouštky až 1 cm..nevíte o něčem?:D

doplněno 30.11.14 17:24:

A musím založit další téma..protože tu hrubou plastickou omítku, chci jen doprostřed zdi(už ne na celou zed)...a ted řeším jak to udělat, aby se ta cca 1 cm vrtsva dala nahodit uprostřed té zdi stejnoměrně...:D

bílé lepidlo, no možná nějaká jsou, ale já je nepoužívám, co se týká té stejnoměrné tloušťky, pokud to máte jen uprostřed zdi, tím lépe, máte nyní prostor připevnit po bocích 1cm tlusté latě, nebo železné profily (buď přišroubovat do zdi turbo šrouby, co se používají na kotvení oken, nebo přiklepnout zednickými skobami - háčky), no a pak natáhnete lepidlio nejlépe dlouhým nerezovým hladítkem, mírně nad ten 1 cm, tloušťky, vezmete jinou lať a odspoda po těch bočních latích strhnete do roviny, pak už jenom matláte a tvoříte...

doplněno 30.11.14 17:48:

bílá flexi lepidla

m-servis.cz/...

sakret.cz/...

koupelnyeshop.cz/...

ceresit.cz/...

stavimex.cz/...

mbkeramika.cz/...

a další odkazy

kutilka
hodnocení

mi to zamítli tak píšu sem...co třeba tohle lepidlo..mě jde o to aby bylo i plastické,tvárné ale zároven tvrdé a vhodné pro silné vrstvy .aby když nasesem 1 cm tluštky nepopraskalo...co říkáte na tohle lepidlo

dobrebarvy.cz/...

no asi by taky šlo, jen nevím, jak to bude s dalšími nátěry, pokud to chcete ještě tónovat, praskat ta lepidla by neměla, no a nechcete tam rovnou udělat nějaký (pseudo) kamenný obkad?

kutilka2

no doufám,že na to bílé lepidlo od Knauf pujde dát malba...třeba akrylát Dulux?

1234*

...jen tak mimochodem, Lendak,to děláte ještě ložnici,nebo jste už v obýváku?

kutilka
hodnocení

1234 už zdobím obývák hurá:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]