Nejste přihlášen/a.
Rychlý dotaz borci... mám tři prd... kvalitní parozábrany a proto uvažuji její použití pod trapézové stěny, na místo větrozábrany, je to reálné nebo je to kravina? Díky moc
Radku, ale já o Vaší střeše a složení nic nevím. Nevím ani, proč jí tam chcete dát, a klidně si představím situaci, kdy tam je k ničemu a kdy je tam možná.
Rozepište se trošku více proč a naco jí tam chcete. Bude tam zateplení?
popište složení střechy.
doplněno 26.11.14 12:05:Musíte se více rozepsat o složení stěny, ale již teď tuším, že tam parozábranu nemůžete dát na venkovní stranu..Proč jí tam chcete?
doplněno 26.11.14 13:49:po doplnění v 13:30
nesmíte dát druhou parozábranu pod trapez, jedině mezi izolací a folii bude odvětrávaná mezera, pak nebude folie nic platná.
doplněno 26.11.14 13:53:a v montážním listu trapézové stěny hovoří o folii jako zábranavětru
OK, ale to by musela být tato folie mezi plechem a izolací, a z každé strany mezera 3-4cm...(nesmí se dotýkat vaty ani plechu, rastru konstrukce)
struktura bude...zevnitř...sádroš...parotábrana ...20cm ishover...nosné sloupky...překližka...latě...trapézový Bratex ...
doplněno 26.11.14 13:50:a v montážním listu trapézové stěny hovoří o folii jako zábranavětru
doplněno 26.11.14 14:16:Milane moc díky...takže ikdyž by byla na latích...tedy 5cm od stěny, dotýkala by se těsně plechu a to je špatně...ok
Tato skladba mi nepřijde moc šťastná.
Pokud dáte překližku (počítám že se myslí OSB deska) na venkovní stranu, tak bude fungovat jako parobrzda a bude se na ní srážet vlhkost.
Osobně bych skladbu upravil na: SDK> OSB> 20cm ishover> nosné sloupky> kontaktní membrána> kontralatě> trapezový plech.
Odpadne Vám nutnost použít parozábranu a bude to mnohem lepší konstrukce.
A ještě byste měl řešit překrytí nosných sloupků izolací, přeci jen dřevo má horší parametry než izolační vata.
Radku, difuzní folie, ve Vašem případě slouží tomu, aby přes palubky profouklý vzduch nevešel do izolace. Jelikož máte "igelitovou" parotěsku, hrozí, že v místech dotyku se dřevem dojde ke kondenzaci a možnosti hliloby.
Tuto folii tam nedávejte, jedině "textilní" kontaktní, nebo, jak jsem psal, musí být mezera 3cm před a za folií.
Parozábrana pod plech je nesmysl.Původní dotaz dává možnost použít difuzní folii,ale tu lze použít jen na izolaci,aby se umožnilo vlhkému vzduchu odejít ze stěnové konstrukce.Jediné umístění parozábrany je těsně pod tepelnou izolaci.Ovšem je nutno počítat s tím,že v případě nedostatečného vytlačení rosného bodu za tepelnou izolaci se na folii bude srážet voda.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.