Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ničení červotoče benzinem

Od: brigita* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, můj přítel ve snaze zbavit se červotoče z dřevené skříňky ji celou natřel benzinem. Mám pocit, že tím červotoče nezničil, ale skříňku ano. Myslíte si, že si takto "ošetřenou" skříňku můžu dát do obytné místnosti? Vyčichne a co její hořlavost?

Dídky za případné reakce :)

G.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To tomu teda dal! Skřínku nechte někde vyvětrat, příteli svažte ruce za zády...

brigita*
hodnocení

JJ on je kutil Tim :)) Díky všem za reakce. Skříňka se do mirovlnky nevleze a tak ji asi raději fakt spálíme :))

G

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ten benzín asi vyčichne, skříňka je dřevěná, tak hořlavá byla již dříve - to bych snad neřešil. Na červotoče se snad používal terpentýn. Ale, nábytek s aktivním červotočem bych si do bytu nedával. Raději si pořiďte přípravek na hubení červotoče a až po aplikaci si tu skříňku dejte do bytu. Zdravím!

doplněno 26.11.14 16:00:

heureka.cz/...

asd*
hodnocení

0x

Benzínu se červotoč jen směje... Benzín vyčichne, hořlavá bude jako normální dřevo, ale červotoč tam zůstane!

Pokud nejde o hodnotnou skříňku tak jí spalte. Pokud je hodnotná tak použijte fungující metodu (např. prohřát celou skříňku na teplotu kdy červotoč chcípne, mikrovlny..).

Přítele svažte ;)

hodnocení

0x

Na cervotoce se pouziva mikrovlnka. Jestli je skrinka mala a neokovana, tak mate vyhrano ;)

haninka*
hodnocení

0x

Můj miláček všechno dřevo co je na použití venku natírá zásadně vyjetým olejem (vnějšek srubu, kozy na řezání dřeva atd.). Je pravda, že srub je ze 40. let a nějaké houby nebo breberky se dosud neobjevili. Ale o benzínu jsem neslyšela.

asd*

Aby to taky breberkám chutnalo, když je vyjetý olej karcinogenní...

moto*
hodnocení

0x

Petrolej je lepší, má výbornou vzínavost a neodpařuje se tak rychle jako benzin. Za čas vyčichne. Babička kdysi hubila červotoče v trámech na půdě petrolejem a fungovalo to.

brigita*
hodnocení

JJ petrolej fungoval za války i na vši, tak proč ne na červotoče. V trámech máme asi tesaříka, tak by to možná šlo použít na ně. Jar s octem, který tady někdo radil vůbec nepomohl :))

2kedar*
hodnocení

0x

Jejda.! Na to lepší Bochemit, nebo přímo přípravky na takové "potfůrky".

Nesmrdí a jsou účinné. Pokud nemáte ke skřínce "citový vztah", pak ven s ní.!

Benzin je účinný na ničení pěchoty, což vyzkoušely obě strany jak za první, tak za druhé války.

Ale na červíky asi ne.

hodnocení

0x

osobně bych červotoče z takové skříně dostal teplem, v kamnech...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]