Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava míchačky

Od: fanylahy odpovědí: 14 změna:

Zdravím, potřebuji radu. Mám tuto míchačkua řpi větší zátěži nebo při delší době míchání prokluzuje. Neví někdo čím to může být?popř. Jak to lze opravit?

Děkuji

Oprava míchačky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

belkvl*
hodnocení

1x

napnout remeny

hodnocení

0x

oddělejte kryt, je tam motor a klínové řemeny k převodovce, ty budou volné (a možná i od oleje), takže tyto musíte vyšponovat - motor by měl být uchcen na šroubech, které povolíte a motor posunete tak, aby se vypnuly řemeny, nejlépe posunout bez řemenů a pak teprve nasadit řemeny, nebo vyšponovat nějakým dřevem proti sobě, pokud tam máte jen jeden klíňák, tak většinou bývají řemenice na dva, tak tam kupte i druhý, pokud je tam poničený klíňák, tak ho vyměňte, pokud je tam klíňák s nesprávným průřezem, tak taky

fanylahy
hodnocení

To jsem zkoušel klíňákem to není nemůže to být i něčím jiným?

pokud nejde o řemeny, je to řemenicí.. některé bývají jen "přišroubovány" a můžou se protáčet...

doplněno 25.11.14 10:18:

no a pak je ještě možné, že jsou opotřebovány zuby na bubnu... že to "škobrtne" ... pokud je to starší a často užívaná míchačka (dle foto vypadá celkem ok) Ale bez demontáže a vyzkoušení za provozu to asi nezjistíte :)

fanylahy
hodnocení

Dle informace od známého by to pravděpodobně mělo být jako něco nějaké těsnění, které těsní aby nestékal olej po hřídeli u bubnu na klíňáky, které se pak pravděpodobně protáčí?Nevím jeslti je to možné

jo, je to netěsný simerink a nebo špatné těsnění u víka převodovky, to jsem psal už výše (..."a možná i od oleje"), že je třeba se kouknout na klíňák, zda není od oleje, pak prokluzuje (a taky měkne a vytahuje se, časem se rozleptá a zničí úplně)

jak jste to zkoušel? nechte kryt odkrytý, začněte míchat a naložte vrchovatou míchačku a pozorujte co to dělá, pokud to nebude klíňák, tak překlopte míchačku převodovkou nahoru, odšroubujte víko převodovky a koukněte na ozubené soukolí, zda není očesané

no doufám, že máte v zásuvce všechny tři fáze a nemáte uklepaný drát třeba v koncovce kabelu, pokud by jel motor jen na dvě fáze, tak by to taky mohlo být, i když by to asi bylo poznat..., nevím

hujer123*
hodnocení

0x

Mám přesně tuhle míchačku. U mě byl problém v tom, že na elektromotoru je silonová řemenice. Jakmile včas nenapneš řemen, protočí se, silon změkne a řemen se protaví až na dno drážky a dále ji destruuje, takže přestane být klínová a další napínání už nepomůže. Řešil jsem to před dvěma roky a nechal jsem vyrobit řemenici kovovou a je klid. Pokud je to tento problém, dej bacha na řemenici na převodovce, je z nějakého křehkého plastu i když tak nevypadá (přestříkaná barvou) a celkem snadno se vylomí.

doplněno 25.11.14 14:42:

Řemenice není šroubovaná, je na peru v drážce.

doplněno 25.11.14 14:45:

Převodovka je šneková a je poměrně robustní. Olej se na řemenice nedostane. Buben je nasazen přímo na výstupní hřídel z převodovky.

Taky jsme s tímto měl i problém nakonec jsme museli dát nového řemenice a řemen..
mimoa

Jaký přesně typ této míchačky? otřeboval bych koupit řemen, ale nevím typ. Díky

norbert
Dobry den
Viete ma poradit ze ako viem dat dole bubon z michacky m-150 potrebujem vymenit lozisko prevodovke :/
ovczaak*

nevím,co za míchačku je m 150,ale nedávno jsem řešil stejný problém u míchačky z baumaxu. po pár hodinách boje a hodně sprostých slov jsem to opravil koupí míchačky nové. řekl bych,že to na opravu není stavěné,tipl bych,že na ose je drážka a v té kroužek,pero. asi při montáži je stlačený,vsunou to do bubnu a tam to v další drážce vyskočí a drží. rozebrat snad jen hrubým násilím...

trejbal
Michaku M 75-M100 sundate buben pomocí autogenu je na valcove stopce poklepanimm a pripadne zelezne kliny mezy buben a stul pak pri montazi namazat 40let opravuji Michacky male a stare doprodavam nahradni dily
faust81

dobrý den

mám míchačku m 150

scháním kovovou řemenici průměr vnitřní 24mm vnější 132mm

případně simering na šnek,na buben mám

Oprava míchačky #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]