Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr silné vrtačky

Od: kuchtik0 odpovědí: 15 změna:

Ahoj všichni,

řeším otázku koupě silnější vrtačky a došel jsem ke dvěma kandidátům, mezi kterými se neumím rozhodnout..

Jde o Makitu HP2071 ( vrtacky.heureka.cz/...

a Narex EVP 13H-2C ( vrtacky.heureka.cz/...

Makita má rychloupínací sklíčidlo, ale nenašel jsem nikde hodnoty maximálního utahovacího momentu.. Zatím se kloním spíš k makitě, mám od nich už pár let 230flexu a nikdy žádný problém, zatímco elektrická řetězovka narex je zrovna teď po půl roce na reklamaci..

Nebráním se ani jiným návrhům v přibližně stejné cenové relaci.

Díky za rady.. :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

2x

Zdravím.!

Poud máte již teď ve výběru Makitu, pak není co řešit.

Na dílně jsme měli pár vrtaček, brusek i maflů této značky a jistě víte,

že někteří "rádobyřemeslníci" se k nářadí, které jim nepatří chovají poněkud macešsky.

U Narexek často orvali ozubení jak na klíči, tak na hlavě a nový klíč taky není zadarmo.

Stačí ho tam párkrát málo nasadit a pak to rvát, jak medvěd.

Není to moje... neřeším... :(

Rychloupínák je v tomto případě určitě výhoda. Nehledě na to, že Makita má oblejší hrany a lépe padne do ruky.

Taky mám dojem, že je o něco lehčí. Pokud s ni budete dělat často, pak nižší váhu náležitě oceníte.

Samozřejmě musíte vzít v potaz, že ani jedna z těchto vrtaček nejsou primárně určené na "bourání betonu"..

Občas vidiák ano, ovšem z rozumem. A jak už tady bylo psáno, Narexka po jemném zmáčknutí už kroutí celkem vysoké otáčky, ale Makita jede v podstatě od nuly. Elektronika u Makity je úplně jinde.

Pro mě Makita jasná volba.! *palec*

roman1974
hodnocení

1x

Zdravím.

Utahovací moment u vrtaček nehledejte, ten uvádí výborci jen u aku šroubováků. Co se týče výběru mezi Makitou a Narexem, je to trochu těžší oříšek o kterém vypovídá i fakt, že jste zamířil sem. Uvedenou Narexu jsem měl, bylo to silná vrtačka, relativně dobře zpracovaná - žádné levné měkké plasty. Mínusem byla elektronika (jak z rozvojového světa) a poněkud buranský příklep. O plynulém náběhu otáček nemohla být řeč (kdo poznal Fein nebo Metabo, tak ví o čem píši). Od Makity mám flexu 125 a je to neuvěřitelný držák, v zaměstnání jsme měli aku šroubováky téže značky. Vámi uvedenou vrtačku od Makity jsem neviděl ani přes výlohu, ale jedno vím jistě: Narex bych si už nekoupil. Vrtačka sice fungovala, ale byla těžká, plasty ne zrovna ergonomické. Já bych se té Makity nebál, je to léty ověřená kvalita.

ryk

asi bych taky šel raději do Makity. Nevím proč hledáte silnější vrtačku - jestli je pro vás důležitý příklep pak bych se podíval spíš po vrtacím kladivu.

doplněno 25.11.14 11:23:

před lety jsem řešil stejné dilema - koupil jsem vrtací kladivo Hitachi a nelituji. Vrtání do panelu není problém.

hodnocení

0x

No nevim jestli bych za obyčejnou vrtačku dal 4000,-

Podíval bych se v Baukrámech a vybral něco z jejich výrobků. záruka většinou 5 let a bezproblémová reklamace.

Do betonu stím stejně vrtat prakticky nejde a pro vrtání do železa nepoužijete větší vrták než 13mm.

Takže normální vrtačka kolem 600-1000,- musí bohatě stačit.

hodnocení

0x

Rozhodně Makita - Narex je super kvalita (srovnatelná s makitou), ale je těžší, v případě broušení brány nebo práce nad výší ramen určitě oceníte. A ten rychloupínák právě od firmy Makita je k nezaplacení !

kuchtik0
hodnocení

Děkuju všem za rady, myslel jsem si to.. :)

otázky k čemu to mám jsou myslím zbytečné, levnou marketovou vrtačku opravdu nehodlám utavit na druhém konstrukčním vrutu 8x200.. Vrtací kladivo mám, ale to je opravdu jen na vrtání do betonu/zdiva, zašroubovat se s ním nic nedá a o přesnější práci při vrtání nemůže být řeč..

Nenapadá Vás někoho ještě nějaký další adept? Je to přeci jen trochu dost peněz a nechci za týden brečet, že jsem našel něco lepšího.. :) Díky moc

Pokud to chcete na takto velké vruty, volte rázový utahovák. Bude stát méně a udělá mnohem lepší službu

2kedar*

Tééda... Do dřeva fakt bezva.!

Zatím jsem to znal jen na kola u auta. :)

Obyčejná akučka Vám protočí pastelky a výsledek je bídný.

hubas*

Podle toho jak ten utahovák ten pán na videu drží to nebude žádné obtížné šroubování na newtonmetry!

a takto lehce to udrží právě díky tomu že je to rázový šroubovák.

kuchtik0
hodnocení

Já vím, ale když ono to nebude jenom na to.. Vrtačka mi připadá univerzálnější. zatím jsem všechno řešil starším dewaltem (tuším asi 700W), a zrovna u těch vrutů mu došel dech.

To že ta vrtačka bude mít 1000w, neznamená že ten vrut pude lépe zatočit.

Bude je to kroutit, ničit bity a celkově se stím hodně nadřete.

S tím rázovým šroubovákem se nechá i normálně vrtat a šroubovat.

třeba: shop.boukal.cz/...

hodnocení

0x

Koupil jsem vrtacky.heureka.cz/... a nemůžu si stěžovat. Silná, robustní...

dc
hodnocení

0x

Já bych koupil Narex.Je tam kvalitní servis,cokoliv za náhr.díl zašlou dobírkou,což o Makitě nebo Bosch je bud komplikované nebo díly pořádně předražené.A přitom kvalita srovnatelná.Alespon u vrtaček.

hubas*

Co se náhradních dílu na Makitu týče, mám pouze dobré zkušenosti. (Jednalo se o drobnosti na kombinované kladivo...asi 4-5 dílů)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]