Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota vody v kotli

Od: sword® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den pořátelé, mám dotaz kdo vlastníte automatický kotel na tuhá paliva, jakou máte nastavenou teplotu vody v kotli, a jakou teplotu pro čidlo čerpadla na oběh vody. Moc děkuji za odpovědi a hezký den:)

doplněno 25.11.14 18:27:

Děkuji za odpovědi, šlo mě jen o to, že topím na 50 stupňů ,čerpadlo je nastaveno 45stupňu v baráku teplo. Kotel,ani v komíně to nedechtuje jen prach. Byl jsem zvyklí topit klasicky ve Viadrusu a ten jsem musel držet na 65stupňu ,aby nedechtoval. Letos jsem předělal viadrus na automat tak se učím. Ještě jednou moc děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

sword, nemám automatický kotel, ale dodělanou automatiku na spouštění čerpadla. Vodu pouští 65°C. Vypíná 55°C. Při 85°C začne alarm kvůli přetopení.

koblih111*
hodnocení

2x

zdravim,tak já osobně mám nastavenou teplotu na 70 stupňů když natápim,60 stupňů v udržovacím režimu a čerpadlo nastavené na 48 stupňů

hoummy*
hodnocení

2x

Já mám viadrus a čerpadlo se mi zapiná při 40°C

topic
hodnocení

0x

V kotli zpátečka 60-65° (výstup z kotle bez regulace, ca 70°), čerpadlo 40° (dvouokruhový systém bez aku nádrže, 4c. ventil + ekvitermní regulace)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]