Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu zevnitř?

Od: karelp* odpovědí: 8 změna:

Ahoj všem,

něco málo už jsem o tomto přečetl a vím, že zateplovat by se mělo z chladné strany nikoliv zevnitř bytu. Ale nad naším bytem už je jen půda o které rozhoduje celé SVJ a je v nedohlednu, jestli se někdy o zateplení z půdy rozhodne. Kromě toho majitelům bytů, které nejsou v posledním patře je to pochopitelně jedno - ti mají zatepleno tou nejlepší izolací (sousedy nad nimi :))

Existuje bezpečné řešení jak zateplit zevnitř bytu, aby nevznikaly plísně či jiné problémy?

Díky!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Existuje bezpečné řešení jak zateplit zevnitř bytu, aby jiné problémy.

Ne, problémy časem přijdou...

doplněno 24.11.14 21:10:

Multipor je poreznější materiál, jeho tepelné hodnoty jsou od polyše dále. Je ale nutné si uvědomit, co se bude dít s průběhem teplot v tomto zateplení.

Zhora jde chlad, zespodu teplo. Pokud na stranu teplo, dáte izolaci, tak ten chlad projde až k polyši. Takže po čase budete mít jen izolaci 5cm, navíc se bude ve stropě dělat rosný bod, srážet vlhkost. Jak píšete, ono to je schované za palubkami..

Páč kdyby nebyli problémi s dodatečným vnitřním zateplením, tak to dělá každý..

karelp*
hodnocení

Slyšel jsem něco o MULTIPORu. Ani s ním by to nebylo bezpečné?

karelp*
hodnocení

Ok, Milane. Díky. Co se dá dělat, raději tedy víc protopím a pokusím se dohodnout s majiteli ostatních bytů v posledním patře, že zateplíme z půdy a zaplatíme si to ze svého, ay ostatní nebrblali. Můžu ten Multipor použít alespon na stenu, za kterou je byt souseda? Je mezi námi totiž jen 10cm příčka, takže všechno slyšet. Popřípadě existuje jeětě lepší řešení? (nevím jak Multipor izoloje hluk).

Na zvukovou izolaci je vhodné použít minerální vlnu. Zvukovoizolačních materiálů je dnes dostat plno. Konstrukce buď dřevěná nebo originál pro sádrokarton, zaplnit minerální vlnou a překrýt sádrokartonem. Rychlé, relativně čisté, samodomo uskutečnitelné.

Polystyren, pórézní materiály, tenká cihla a pod. pevné materiály přenáší zvukové vlny chvěním!

Takže já bych izoloval "skleněnou vatou", jak se kdysi říkalo..

nakoukněte třeba isover.cz/...

shrnu co píše pan kolega Hejkal

já bych dal Isover AKU a předstěnu. Správná montáž je důležitá.

doktpr365*
hodnocení

0x

Mám zatepleno v obýváku 5cm polystyren a na tom ty kazety již víc jak deset let a bez problému a hlavně je to opravdu znát.

karelp*
hodnocení

To věřím, že je to znát. Právě proto bych rád zateplil taky... Třeba ale ani nevíte, že je tam nějaký problém - lidé jsou různě sensitivní a někteří plísen ani necítí. Jeden známý, který koupil byt ve stejně staré bytovce - stropy i stěny byly po předchozím majiteli kompletně obložené dřevem - když ho sundal, všude plísen. Předchozí majitel o tom určitě neměl ani tušení...

hubas*

Existuje řešení s odvětrávanou dutinou, které je ovšem nákladnější,pracnější a snížíte si světlost místnosti! Princip spočívá ve vytvoření sníženého podhledu (např. ze SDK s vloženou izolací dostatečné tloušťky a funkční parozábranou), dále je nutné zachovat dostatečnou mezeru mezi izolací a stávajícím stropem. Vzduchová mezera musí být část roku (kdy je reálný vznik rosného budu) odvětrávaná buď aktivně-ventilátorem popř. pasivně-komínovým efektem. Všechny místnosti musí být propojeny průduchy a musí být zajištěno nasávání vzduchu z exterieru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]