Nejste přihlášen/a.
dobry vecer chtel bych se zeptat mam stary baracek obvodovou zed tloustky 55cm s nahozenim zed je z palenych cihel kolikatku dat polystyren aby se nedelali tepelne mosty nejde me o usporu energie ale spise o mokre fleky aby se nedelali stacila by 10cm polyse? dekuji
Ahoj pánové. Milane a Diesele. Ještě by pro tazatele mohla být zajímavá otázka, zda si pro to jeho zateplení zajednat vše na soukromo a tak to mít snad levnější, nebo si vyběhávat ty ,,předražené,, dotace od ,,Zelené úsporám,,? Díky.
Jsem zastánce minimálně 15 radši 20 cm, okna posunout ven na okraj zdiva (pak hlavně není tepelný most, zvenku nevypadá jako střílna, zevnitř je široký parapet). Samotný polyš rozdíl v ceně za 10 a 20 cm moc velký není a rozhodně se vyplatí dát silnější.
Tvrdil mi chlapík co žije v cizině / NL/ že izolace polišem je zlodějina zlegalizovaná systémem / loby výrobců polyše, architektů, majitelů stavebních firem / a všude jinde se používá čedičová či jiná minerální vata, nebo izolační omítky se skleněnými mikrokuličkami.
Údajná nestabilnost polyše po 10-15 letech zaleží na umistění /V, S, J, Z/ zaručí to že pak zbyde slupka z perlinky, lepidla, omítky...
Takže zelená usporám je naprostá zhovadilost tohoto systému a víceméně to zaplatí všichni z daní...no v tomhlo banánoabsurdistánu bych tomu věřil...takže ten kdo výhodí za zateplení RD 300 litrů pomohl k výdělku zase pár hajzlíkům...
Najde se zde někdo s kvalifikovaným názorem?
Jardo, a už jste se přesvědčil, že to není pravda? Víte že se na zateplení používá polystyren od 60 let minulého století?
Najde se zde někdo s kvalifikovaným názorem?
Já nemám kvalifikaci na vyvracení nesmyslných názorů.
P.Milane ,když mu to tvrdí chlapík z NL tak musí mít pravdu a my co stím děláme a něco "málo" o tom víme jsme blbciNebo je blbec on protože se domnívá že co je dražší musí být určitě daleko lepší!
doplněno 24.11.14 21:31:Jardo já vím co znamena NL,navíc bych rád abyste doložil proč,a za jakých podmínek je polystyren nestabilní Nci víc nechci,nebo pkd to nevíte či nechcete doložit tak o tom raději nepište!
Pane kolego diesle, asi máte pravdu, páč já ani nevím co je NL.
Podobné stanovisko se říká již od roku 2000, a my jsme dováželi polyš do Německa..
To: ten s tím citroenem
Nederland, Koninkrijk der Nederlanden, Nizozemsko, Nizozemské království,NL Královna/král: Vilém Alexandr · Měna: euro (EUR). Mezinárodní identifikace. ISO 3166-1: 528 NLD NL.
Vůbec jsem nechtěl rozproudit agresivní debatu kdo je větší blbec, jen říkám že trendem jinde je vynechání polyše, vůbec nepodcenuji Vaše akademické vzělání v oboru stavebnictví, hodnocení stavitelů kozích chlívků je mi v podstatě šuma fuk. A jak může vaše jasnozřivost tvrdit o někom že je blbec a podsouvat co se kdo domnívá a co je lepší...asi jste ještě chytřejší než všichno ostatní...
Když vám nejde o úsporu energie, ale o mokré fleky, proč chcete zateplovat? Kde máte mokro, uvnitř nebo venku?
Stírečku, ale tak to určitě není a správně píšete, že si to jen myslíte.
Připustíme, že doma topí na 20°C. Ta teplota určitě není po celé místnosti. Nahoře, dole, v rohu, vždy bude jiná. Protože stěna je ochlazována zvenku a zevnitř ohřívána. Teplo a vzduch se do rohu moc nedostane, tak stěnu nemůže ohřát a povrchová teplota klesne pod hodnotu rosného bodu. Pak začne kondenzovat vlhkost na povrchu. Někteří píšou rady, to musíte více větrat a topit, přestože neví, jak hodně vlastník topí a větrá. Když ale zvýší povrchovou teplotu stěny (mnoha způsoby) určitě se mokrý flek ztratí a vlhkost se tam nebude srážet. Je to jen fyzika a mnohokrát odzkoušeno. Tento podobný příklad jsem řešil minulý týden, kdy se do domečku nastěhovali nový nájemníci, zatopili, vařili a najednou fleky na zdi...
Dal jsem jim 14cm polyše, aby si ho nalepili na zeď a je po problému.
Jestliže vy problém nemáte, je to možné, páč máte vyšší povrchovou teplotu stěny. Na obrázku je jasně vidět, že vlhkost je přímo v rohu, kdyby měl problém v hydroizolaci, bude flek více dole rozlezý, a nepoleze tak nahoru.. slabší zeď může mít lepší tepelnou izolaci..
Ale to je mnoho podrobností na dlouhé články..
Přeji hezké dny.
Milane samozřejmě máte pravdu, ale my nevíme, ve kterém místě vlhkost vzniká, nevíme, kde má nábytek, na to je málo info. Na těch fotkách, co jste přidal je vidět, že se jedná o roh domu, tam je kritické místo, jelikož ochlazovaná plocha je větší než plocha ohřívaná. V drtivé většině ale tohle vzniká po výměně oken za lepší, tedy nedostatečná cirkulace vzduchu a tím zvýšená vlhkost. Taky mějte hezký den.
dobry vecer izolace ve zdivu je vyresena a napojena na izolaci v podlaze je podrezano v loni na jare i ostatni mistnosti nabytek mame malej a asi 10 cm od zdi okno je plastove topime cca 23 stupnu kotlem na tuha paliva vlhkost doma cca kolem 70 % pokud dam tech 10 cm polyse vyresi to?
Zbyňku je třeba říct, zda je problém dlouhodobý nebo se projevil z ničeho nic nebo například po výměně oken atd atd. Každopádně 70% vlhkost je moc a má to negativní dopad jak na zdraví, tak nábytek, oblečení a věci uvnitř, taky na samotnou stavbu. Od nějakých 60% se začínají množit různé bakterie, plísně. Zateplením domu rozhodně vlhkost nesnížíte, jen zamezíte srážení vlhkosti na studených místech. Ale ty stěny budou stále vlhké, protože vlhký vzduch doma tu vlhkost ze zdí "nevytáhne. Vlhký vzduch se špatně vytápí, vlhké stěny špatně nebo jen omezeně akumulují teplo a píše se, že to stojí až o 20% více energie na vytápění. Zateplením problém nevyřešíte a ani vám zdi nebudou vysychat přes léto, poněvadž je odstíníte od tepla zvenku a uvnitř bude stále chladno i vlhko. Tepelná pohoda bude špatná. Zkuste větrat několikrát denně krátce do průvanu. Sice to nevyřeší problém během několika dní, ale vlhkost by měla postupně pomalu klesat. Pokud máte možnost půjčit odvlhčovač nebo mobilní klimu, tím se to urychlí, ale taky je třeba upravit doma šíření další vlhkosti - hodně květin, dlouhé vaření, koupání, sušení prádla atd. Ono čím vyšší je teplota vzduchu, tím více absorbuje vzdušné vlhkosti a tím vyšší je rosný bod. Pokud budete vytápět na 20stupnů, sníží se i teplota rosného bodu, sníží se nasycení, ale to vám zase může být zima z důvodu vlhkého studeného zdiva a věcí kolem sebe. Člověk přijímá teplo né ze vzduchu, ale infračerveným zářením ze hmoty kolem sebe.
Stírečku,
cituji Váš text..Zateplením domu rozhodně vlhkost nesnížíte, jen zamezíte srážení vlhkosti na studených místech...Zateplením problém nevyřešíte...
Takže tazateli jde o to, aby neměl fleky na zdi, které se dělají srážením vlhkosti, na studených místech. které zamezí tím že zateplí. Tak jsem pochopil Vaší větu. Další větou ale popíráte, že problém vyřeší.
Dodám, že tazatel má problém, že má studený povrch stěn. Zateplením zvedne teplotu, aby se nedělali fleky.
Jinak s Vámi souhlasím, že se musí větrat. I když v tomto období je větrání složité, páč venku je vlhkost tento týden 70-90%.
Milane já nepopírám, že fleky zmizí, ale zdi budou stále vlhké, protože i v místnosti bude vlhko dál stejné. Jen tím, že se zvýší ta povrchová teplota, nebudou vidět, vlhkost ale z domu nedostane. Povrchová teplota se dá zvýšit při nižší vlhkosti, suché stěny se lépe prohřívají, jak jsem psal výše. Mokré stěny se neprohřejí dostatečně...ale počkáme, až Zbyněk napíše, zda se problém vyskytl teď z ničeho nic nebo zda přetrvává několik let. Souhlasím s Vámi, že venku je vysoká vlhkost taky, ale je to při teplotách těsně nad nulou. Při 20ti stupních může být vlhkost jinde, poněvadž to spolu souvisí, ale to jistě znáte.Ono je dobré zatopit, teplý vzduch pojme více vlhkosti a krátce intezivně vyvětrat, a tak pořád dokola.
stírečku, já s Vámi souhlasím zde, ale tazatel nemůže z nějakého důvodu snížit vlhkost. Klidně se může stát, že sníží vlhkost na 65, nebo 60, ale fleky zůstanou stejně, páč prochladne více stěna. I kdyby napsal, že dal nová okna, tak to nepomůže, páč má fleky na stěně. Zateplení to odstraní, navíc mu nebude utíkat teplo.
Jen doplnim, jakou mate izolaci v podlaze a nahore ve strese? Podle meho nazoru musite resit zatepleni komplexne. Kdyz date 20 na zed, ale bude Vam dum promrzat pres zaklady, tak se roblemu stejne nezbavite. Dale je dobre vzit do uvahy i okna, ikdyz ty se mohou vymenit az penize, nebo stav soucasnych dovoli.
doplněno 27.11.14 11:56:Souhlas, jen ty podlahy se dodelavaji hure, ale jde to
dakone, taky doplním...
souhlasím, že se "musite resit zatepleni komplexne". Určitě ale nedá 20cm na zeď, to je přehnané, ale klidně. Nicméně je ale potřeba někde začít, páč stropy může idělat dodatečně, okna taky atd..
Jako když začněte zalepovat díry v cedníku, taky začněte od spodních děr, a postupujete až se ucpe všechno.
dobry vecer bydlim v tomto rodinnem domku asi 4 roky pri postupu rekonstrukce mistnost po mistnsti.drive byla zed vic mokra pac nebyla izolavana zed ani podlaha od vlhkosti.podlahy jsou odizolovane a v podlahach je polys cca 12 cm stropy jsou izolovane vatou to jest v obivacim pokoji mame klenute stropy a nad nevytapnem prostoru mame asi 24 -26 cm vata0,039 .v detskem pokoji a v kuchyni mame stara okna.vetrame a moc kytek nemame max 11.pradlo susime ale to je spodni pradlo jie veci mame venku a vetrame vice krat denne urcite to ale zemni vlhkost nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.