Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám podomítkovou termostatickou baterii, ale nevím již výrobce. Stalo se že přestala téct teplá voda a teče pouze studená. A to tak že když nastavím teplotu na 38°C tak teče jen malinko studené vody, naopak když dám 20°C tak studená teče proudem. Vyzkoušel jsem termostatickou kartuši vyndat a na noc naložit do octa, to nepomohlo. Potom přišel na řadu smirkový papír (2000) a snažil jsem se obrousit místa kde dochází k pohybům termostatického tělíska, ale to také bohužel nepomohlo. Kartuše mám dvě a problém stejný u odou, nemůže být problém jinde?
díky za každou radu nebo nápad.
A když je kartuše vymontovaná a opatrně pustíte trochu vodu, teče z "teplé" trubky voda? Může být ucpaný přívod do baterie - jestli je tam třeba ochranné sítko, nemám s podomítkovými bateriemi žádnou zkušenost, ale nástěnné mívají někdy v připojovacím šroubení těsnění s integrovaným sítkem.
sítka jsou na té termostatické kartuši a teplá voda teče není to ucpané. S koupí nového bude asi problém protože nevím jaký to je výrobce a na kartuši je pouze C 08
Tak sem hoťe foto té baterie, případně kartuše, možná ji někdo identifikuje.
Nenajdete ji podle obrázku? : google.cz/...
Tak pak to musí být ta kartuše i když je divné, že hned dvě. Ještě můžete zkusit fouknout do dírky od přívodu teplé - mělo by to foukat na výstupu. Nebo fouknout i z druhé strany (při nastavení max. teplé) něčím tlakovým, třeba z toho něco vyletí.
počítám že ste asi už zkoušel ji rozebrat a rozhýbat ten vnitřek...
když jí dáte do horké vody, hýbe se?
Ano rozebral jsem ji, použil jsem na ni již i šmirglpapír 2000, ale to je asi moc jemný tak mám v záloze ještě 800 a nyní vyzkouším výměnu těsnícího O-krožku, který je o kousek menší a po sestavení to vypadá že to funguje. Uvidím až to zamontuji zda bude dostatečně těsnit. Je to boj S původním O-krouškem se to v horké vodě hýbalo jen nepatrně, domnívám se že za to mohla příliš malá vůle mezi součástkami (přez O-kroužek).
Tak výměna O-kroužku nepomohla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.