Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Už dva roky se mě zavzdušňuje topení a nikdo mě není schopen poradit.Večer odvzdušním a za dva dny v topení šplouchá voda už nevím co stím.Tlak neklesá (1bar) expanska 0,8bar.
Děkuji za odpověď
doplněno 23.11.14 23:13:Kdo by mě chtěl někdo poradit tak na tel,č. 776 167 975 stačí poslat zprávu a já zavolám děkuji.
hmm zajímavé. Mě tohle dělá taky. Mám kotel Viadrus U26. Ovzdušním a druhý den pokud topím, tak mohu ovzdušňovat znovu. Tlak vody je 1,2 a vodu také prakticky nedopouštím, jenom to málo co při ovzdušňování vypustím. Nikde nic nekape vše je utažené a dělá mi to pouze v patře. V přízemí nic. Kdyby někde v podlaze tekla trubka, tak by klesl tlak vody v soustavě, ale takhle? Také nevím kde je problém.
Dobrý den.
Příčin může být několik. 1. Je-li váš systém správně spádově instalován a v systému máte přetlak (jak uvádíte 0,8 bar.) , při správném množství vody, ten zamezuje průniku vzduchu do topení zevnějšku. Logicky by netěsnost způsobovala únik vzduchu a nebo kapaliny ne naopak. 2. Pokud máte uzavřenou expanzku, může být poškozen její vzduchový vak a tím se vzduch dostává do zavodněné části systému odtud. 3. V systému může být nízká hladina vody , tak že tlak vzduchu nemůže vytlačit vodu do nejvýše položeného místa systému, to se zaplňuje vzduchem. 4. Máte-li systém s oběhovým čerpadlem, může docházet k zavzdušnění na sací straně oběhového čerpadla, kde je do systému netěsností přisáván vzduch. Zázraky se nedějí. Při zjišťování příčin postupovat logicky, vylučující metodou, tak jak jsem nastínil výše.
hezký den -miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.