Máte někdo skušenosti s krbem v bytě?Co je k tomu potřeba?Komín slouží pro odtah plynovych spalin.Dům je ze 70 let. 3+1Je potřeba vyvložkovat komín?Je potřeba povolení?Děkuji předem
Nelze mít jednoduchý komín současně pro odtah spalin po spalování plynu a pro spaliny z pevných paliv. Nemáte-li dvojitý komín, pak lze využít jedině elektrickou imitaci skutečného krbu. Nebo se rozloučit s plynovým topením a informovat se na stavebním úřadě.
Jedná-li se o soukromý dům, řešil jsem podobný požadavek na chatě, komín jsem přistavěl z venku, a vevnitř použil krbovou vložku s lehkým obezděním, což zase není tak moc těžké. Ovšem jedná-li se o činžovní dům, nebo dokonce panelák, pak rozhodně nedoporučuji systém otevřeného ohniště, jak to dělají cikáni. Ale vážně. Kdysi v časopise Udělj si sám, jsem o krbu v paneláku četl. Návod se týkal partaje v posledním patře, komín byl vyveden oknem a ventilátor dělal umělý tah.
Krb v činžáku a v bytě s plynovym topenim?A určitě aspoň ve třetim patře.Problémy od začátku až do konce realizace a pak tahat polena nahoru a makat s popelem dolu, prach v kvartýru, piliny, třísky, když se podaří tak i smrad. Kqa,stojí to za to?
tesyk*
Jasně, ale ten pohled do plamenů... parkety chvíli vydrží...nemusí se platit popelnice...Samé výhody!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.