Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
prosím nevíte někdo co se děje v případě, že zaplatíte SIPO dvakrát?
Poprvé neodešlo z účtu pro nedostatek prostředků, tak jsem ho uhradila hned následující den jednorázovým příkazem, ale netušla jsem, že banka pokus po 8 dnech zopakuje a SIPO tedy odešlo znovu-podruhé.
Nevíte jestli mi peníze vrátí zpět, nebo poníží následující měsíc?
Díky moc
Jestliže platíte sipo inkasem z účtu, banka nic neposílá. Pošta si sipo strhává sama a to ve dnech 11.12.20.21 v měsíci. Jestliže jste zaplatila sipo jednorázově, pošta vám ho vrátí. Musíte se obrátit na poštu. Pro platby jednorázovým příkazem je nutné uvést správný variabilní symbol a ten se liší v závislosti na druhu platby. Pokud tedy platíte inkasem, nic neplatte jiným způsobem, popř že platba neodejde ani v poslední den, vyčkejte na upomínku. Jinak systém vaši platbu nerozpozná.
Dobrý den, nevím jestli jsem se vyjádřila správně. Ano pošta si strhává z našeho účtu k 11 v měsíci SIPO, v ten den tam nebyl dostatek prostředků, proto jsem hned SIPO zaplatila převodem z účtu dle instrukci, co jsou na papíru SIPO-tedy jednorázovu platbou. Netušila jsem, že pošta v případě, že toho 11 tého není na účtu dostatek prostředků svůj pokus ještě jednou zopakuje a platba prošla, jelikož v té době už tam byly peníze s mé výplaty. Takže SIPO odešlo dvakrát-jednou mým jednorázovým příkazem a podruhé klasicky inkasem...nevím jestli mám někam psát reklamaci, nebo se to poště někde v systému automaticky zobrazí a jednu platbu mi vráti...popřípadě kdy?
Zase, nejlépe učinit dotaz.
Asi by to měla vrátit pošta, na druhou stranu obě ty platby odešly k adresátovi, což ovšem, na třetí straně, není vaše chyba a pošta by za to měla zodpovídat. A s příjemcem zdvojené platby si to vyřídit sama.¨
Jak jsem psal, pošta si šahá na účet 4x do měsíce ve výše uvedené dny. Může se to měnit, například když je víkend 11 a 12 tého, strhne 13ctého v pondělí nebo 10tého v pátek. Zajít na poštu a domluvit se tam, protože příští měsíc bude šahat zase a poduk třeba platíte sipem telefon, částka se liší. Ještě pokud vám chodí papírové sipo, nechte si ho posílat na email elektronicky - ušetříte 5Kč
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.