Nejste přihlášen/a.
Ahooj děcka:D..tak mám zas dotaz...umělý kámen na zdi a na tom připevněná televize...pro kabely je už ve zdi připraven otvor, ale ted nevím, jak na ten kámen připevnit tu televizi?..nejdřív obložit zed kamenem a pak do kamene vyvrtat otvor pro držák na televizi..nebo nejdřív připevnit na holou zed držák televize a až pak kolem toho obložit obkladem?:D...prosím o polopatistické rady...aby to pochopila i ženská:D
Dobrý den, já bych asi obložil a uprostřed bych si ponechal otvor o velikosti držáku, aby byl připevněn na zdi a ne na tom obkladu. Nebo připevnit držák TV a obkládat okolo. Zdravím!
doplněno 21.11.14 22:44:No, hlavně by ty vruty držící držák a TV měly být upevněny až do zdi - takže, dostatečně dlouhé.
V zásadě je možné použít oba způsoby. Povrch umělého kamene je ale strukturovaný, pokud připevníte držák na obklad, bude se mezi držákem a kamenem držet prach, navíc to memusí sedět rovně. Což je mínus.
U druhého způsobu, kdy bude vynecháno na držák "okénko" to je lepší, ale taky to nemusí působit úplně esteticky (jasně, vidět to asi nebude, ale přesto). Neznám tloušťku obkladu, ani vzhled držáku ale zkuste zauvažovat nad tím, jestli by nebylo vhodné povrch "okénka" bez obkladu vytáhnout na stejnou úroveň jako jsou spáry v obkladu - třeba vlepením kousku sádrokartonu. Vrtat až do něj, jakmile bude obklad hotový.
doplněno 22.11.14 16:27:to @stirecek: Podle mého máte dobrý nápad - co do proporcí by to mohlo vypadat hezky, ale chtělo by to vědět, jak se ten umělý kámen chová. Podle mého může být tak těžký, že by měl tendenci odpadávat. Na konstrukci ze sádrokartonu nebo na přizděném Ytongu bych se toho bál méně. Kamarád takhle dělal na Ytong obklad z imitace lícového zdiva a ať dělal, co dělal, dokud neměl vyspárováno, tak se obklad uvolňoval. Ale tenhle umělý kámen se možná dává na sraz, ne?
Nepochopili jsme se... Myslel jsem to tak, že byste měla tv zapuštěnou jakoby do stěny. Viděl jsem něco podobného, ale ze sádrokartonu. Stěna byla obložená sádrošem a na tv tam bylo udělané okýnko-otvor, kde byla tv přišroubovaná na původní stěně, ale nepřesahovala stěnu ze sádrokartonu. Kabely a všechno zapojení bylo vedené za sadrošem, takže nebylo nic vidět. Už chápete?
doplněno 22.11.14 16:46:amper: spárovat se nemusí, ale může...záleží, jaké necháš mezery. polyš by se musel ukotvit na hmoždinky a přilepit pěnou. Udělat do něj drážky na kabely...polyš zase není tak drahý, naopak by člověk ušetřil na kameni, který je drahý dost a tv by netrčela dopředu, ale byla by pěkně schovaná. Problém nastane, kdy člověk koupí větší tv
Dobrý den, oba způsoby jsou možně, ale já bych spíše zvolil ten způsob, kdy se nejprve obloži celá stěna. Jde o to, že současná televize může třeba po 3 letech dosloužit a nová pak bude mít jiný rozměr a jinou konzoli k přišroubování na zeď. Při navrtávání bych se snažil udělat díry do spár mezi obkladem, protože to pak bude líp držet a hlavně se pak díry snáze schovají. Pokud se bude konzole pro televizi na obkladu nějak houpat, tak není problém ji před dotažením podložit třeba kouskem dřeva, které nebude za televizí vidět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.