Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parozábrana

Od: petg odpovědí: 21 změna:
Dobrý den k umístit parozábranuv podkroví? Primo na krovy nebo az na kunstrukci pro sadros? Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Petře, určitě nikoliv na krovy!

Na konstrukci pro sádroš, podlepit v místě vrutů, nebo jinou ochranu proto proděravění. Parozábrana musí být co nejblíže k teplé straně.

inspirace:

doplněno 21.11.14 12:29:

dhjjx,

nejste blbý, jen nevíte jak na to...

cukrar.rajce.idnes.cz/...

prohlédl jste si obrázky?

dhjjx
hodnocení

Asi som blbí udelam konstrukci z profilu na to dam parozábranu a pak budu davat sdk desky jak muzu podlepit díry po vrutechkdyz tam bude sdk deska?
paw*

dumabyt.cz/...

Takto by mela konstrukce vypadat. Pri pohledu z vnitrni strany. Proti vasi konstrukci je rozdil ten, ze budete mit nejspis plechove profily. Podlepuji se jenom stuhove body, kde se krizi rosty.

dhjx

to je hezké ale finančne složitější ne? Mam nakoupen material a v tomhle pripade jestli se to takhle musi udelat budu muset vse dokupit.

dhjx

tak pokud se tam nesmí dávat el instalace tak je mě to k prd bude to obyvatelné podkroví bude tam vše bodovky svítidla

paw*

Elektroinstalaci tam dat muzete. ALe zase proderavite parozabranu a tu musite olepovat a slozite tesnit. A kazde dalsi tesneni je potencialni zdroj netesnosti.

To, ocem se bavime je difuzne uzavrena konstrukce. Jde to udelat i jako difuzne otevrena konstrukce. jeji rozdil je ten, ze neni nutna parozabrana, ale je NUTNA PROVETRAVANA MEZERA mezi vatou a folii pod taskami. ta mezera musi byt souvisla a mela by mit aspon 5cm (idealne 8).

sfdi
hodnocení

Střecha je skladba task tondach late pak ta folie

Nasel jsem tam toto:

cukrar.rajce.idnes.cz/...

Snad je to ten obrazek. Tady je parozabrana pod profilem.

Jinak mi kdosy rikal, ze kdyz je parozabrana hlinikova, ze se sroub sam zatesni, ja tam daval bitumel. pasku.

dhjx

no to už by bylo prijatelnější řešení

prohlédněte si všechny obrázky v celém albu, ať víte co udělat správně..

hodnocení

0x
Co se s tou parozábranou stane, když ji dáš na konstrukci pro sádroš a pak tam dáš ten sádroš?
fggg
hodnocení

Tak udělají se do ni díry os vrutu a když ji dam na krovy tak sponovackou udělám díry taky
paw*

Parozabrana se dava na stranu interieru a slouzi k zabraneni kondenzace par v izolaci. Aby se tolik neproderavela, dela se pod SDK dvojity krizovy rost a parozabrana se dava mezi nej. Tim vznikne mimo jine i mezera rpo snadne protazeni kabelu, aniz by musel prochazet skrz parobrzdu. A dulezita je pak jeste mezera mezi varou a krytinou 9aspon 4 cm),

paw, jen se technicky zeptám, jak navrhujete

dvojity krizovy rost a parozabrana se dava mezi nej

první rošt rozumím, na to folii, taky rozumím, ale jak a čím připevníte druhý rošt do kříže?

Děkuji

doplněno 21.11.14 12:59:

paw, díky, znám toto, ale tajně jsem doufal, že se naučím něco nového.

Díky a hezký víkend.

paw*

No, viz obr nize, jsem dal odkaz. Z drevenych lati je to nejsnazsi. Ale propojeni lze udelat i pomoci primeho zavsu. na obr "vodorovna"cast bude ve styku s parobrzdou, na svivle casti bude prichycen druhy rost. Princip stejny jako na strane 7. knauf.cz/...

shddh
hodnocení

No to by stalo dvakrát vic peněz dělat dva rošty

shdh, ale to píšete jen z neznalosti, tak to určitě není...

shdh
hodnocení

Tak jak to ja dva rošty dvakrat materiál ne

hodnocení

0x

když už není nad krovy zvenčí pod krytinou, tak bych tam osobně nedal nic, hlavně zajistit větrání mezi střechou a zateplením (mezi krovy), ale to je jen můj názor, nějaký expert jistě poradí líp

wbwydy
hodnocení

Střecha je uplne nova pod krytinou je parozabrana a mezi krokvemi je vata bude to obyvatelne podkroví
21.11.14 12:18

Ok

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]