Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mám doma WC štětku chrom/sklo - něco jako ZDE. Bohužel po cca 4měsicich začinaji chlupy na štětce rezavět. Proč? nemám to v ničím namočené, skleněná nádoba je sucha. Stejně bych to cele neponořil, pač by to se už skoro přelívalo kdybych chtěl ponořit i ty poslední chlupy. A právě ty rezivějí. Ty spodní, co jsou na dně nádoby, ty jsou OK.
Čím to ošetřit? jak to děláte vy?
díky
kupuji zásadně plastové - jednou jsme dostali železnou s nějakou povrchovou úpravou - je to k ničemu - proč asi dělají WC z jiných materiálů? Používáte agresivní čističe, které nesmí na holou kůži - většinou jsou tam žíraviny.. Tyto látky pak agresivně napadají i "rádoby ošetřené" kovové náčiní...
Reklamujte, chtějte peníze zpět a kupte si plast.
dělaly to všechny štětky, jaké jsme kdy měli; ono to není rez (na plastových "štětinách" ani být nemůže), je to zašlé většinou od chemie, která takto reaguje se vzduchem na mokrých štětinách, je to poměrně tenký povlak "něčeho"; pokud byste měl ponořené celé štětiny ve vodě, tento problém nenastane - to je i vaše skušenost, co je ponořené, to je čisté; řeším to tak, že občas nechám pár desítek minut ponořenou štětku v roztoku SAVA, neříkám, že je to úplně OK, ale hodně to pomůže, vypadá "skoro" čistě; máte někdo něco lepšího na čištění příp. jiné zkušenosti?
jen na okraj - jsou i štětky s černými štětinami, ale s těmi nemám zkušenost...
doplněno 20.11.14 21:14: Na zmenu barvy ma vliv i lepidlo, vybirejte stetky, kde jsou stetiny nalisovany do otvoru
Já bych toto reklamovala. Jaké ošetřování štětky na wecko? Výrobce vyrobil do agresívního mokrého prostředí. Ne? Reklamujte!
Mám stejny problém a proto jsem ted tady. Stetku mam bilou, lacinou, ponorenou z casti jen do domestosu nejakeho. Uplne ponorit nejde, "kyblicek" neni tak velky, preteklo by to. Premyslim o odstranovaci vodniho kamene. Nejde totiz jen o wc stetku, ale i bilou na zada, ktera je zrzava uplne cela (stetiny a to z ceho lezou). Kazda rada nad zlato, Neobjevi se tu nejaka?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.