Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazděné dveře do perlinky - postup?

Od: radim24 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
zazdíval jsem ytongem přebytečné dveře do obýváku a nyní je potřebuji srovnat s panelem. Mezi panelem a ytongem mi vznikl na každou stranu 0,5cm schod (16cm tlouštka panelu, 15cm tloušťka ytongu).
Nyní potřebuji dát zeď do roviny, ale nejsem si jist správným (nejlepším) postupem.
Srovnat lepidlem nejdříve schod a až po zaschnutí přetáhnout perlinkou, nebo dát rovnou na nanesené lepidlo ihned perlinku?
Díky moc za případné příspěvky.
S pozdravem
Radim

Zazděné dveře do perlinky - postup?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to asi úplně jedno, ale osobně bych nejprve srovnal schod a pak teprve perlinku. Omezí se tak možnost tvorby trhlin ve velké vrstvě lepidla.

klaban*
hodnocení

0x

0.5cm na každé straně není zas tak moc. Co hodláte dát jako vrchní vrstvu omítky? Já třeba mám v baráku sádrové omítky a když jsem něco potřeboval dorovnat, tak sádrovou omítkou. Pokud chcete srovnat ten panel a ty dveře, tak lepidlo dělá tenkou vrstvu, to by mohlo dělat problémy, tudíž bych udělal jednu vrstvu lepidla, nechal zaschnout, napenetroval a poté zase vrstvu lepidla a do ní už perlinku

hodnocení

0x

Radime, nehledejte složitost, natáhněte silnější vrstvu lepidla, do toho vmáčkněte lehce perlinku, a přetáhněte další vsvou lepidla. Zbytek dodá štuk.

radim24
hodnocení

Dobrý den,

děkuji moc za odpovědi. Vrchní vrstva bude vápenný štuk. Také jsem si říkal, že půl centimetru není moc a bylo by možné to rovnou přetáhnout do perlinky. Asi to bude nejjednodušší a nejrychlejší.

Děkuji za reakce. S pozdravem

Radim

stirecek*
hodnocení

0x
Na panelu je omítka? Ja jsem cca 10-15 cm kolem otvoru osekal omítku až na zdivo a perlinku přetáhl AZ přes původní zdivo. 3-4 mm lepidla, do toho perlinku, poté 1-2 mm omítka. Akorát místo ytongu jsem vypenil polystyrén. Po zaschnutí jemně vybrousil do hladka. Nic nepraska.
doplněno 20.11.14 14:53: stirecek.rajce.idnes.cz/...

radim24
hodnocení

Na panelu již omítka není, je to oškrábané až na panel.

Natáhnu lepidlo a nanesu perlinku a přetáhnu lepidlem a bude :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zazdění dveří

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]