Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotace na plynový kotel

Od: simonatt* odpovědí: 7 změna:

Prosím,vyzná se někdo z vás v dotacích,které se poskytují,nebo budou v r. 2015 poskytovat na ekologické vytápění?Právě řeším plynový kotel,který je 12 let starý a porouchal se.Oprava by vyšla na dost peněz, firma,která dělá celou dobu servis,mi nabízí nový kotel tzv.TURBO.Nevíte někdo,zda mám nárok požádat o dotaci?Moc se v tom nevyznám,proto hledám radu zde.Pokud by to bylo možné,prosím poraďte,kde hledat informace,jakým způsobem se žádá.Děkuji! S.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

3x

Zdravím.!

Výměnou plynového, za plynový, nedostanete ani ťuk.!

Já do toho nešel a pro jistotu jsem si nechal stávající, na tuhá paliva. I když ho v podstatě nepoužívám,

ovšem mám ho, jako železnou (a to doslova) rezervu, kdyby náhodou naráz odešel plyňák.

Mám kotle dva a bez deformovaných dotací. Nejde elektřina.? Mám teplo. Nepůjde plyn.?

Taky mám teplo.

Nepodléhejte svodům EU. Ti Vám pak nezatopí.

Respektive zatopí, ale jinak. :(

simonatt*
hodnocení

2kedar: mockrát dík za Vaši odpověď.Já jiný záložní zdroj tepla a TUV nemám,stávající kotel je již neopravitelný za rozumnou cenu,proto musíme nahradit novým.Jak ale vidím informace,taková náhrada není dotována a je pravda,že spoléhat se a vyčkávat na dotaci je nereálné.Oni mi opravdu nezatopí/tak,jak jste to správně napsal/.Díky S.

ben®

Dobrý den, jak už bylo uvedeno, tak program Zelená úsporám se Vás netýká, resp. tato jeho část o dotaci na kotel. Ale, mám pro Vás ještě jednu špatnou zprávu - pokud nemáte vyvložkovaný komín v nerezu, ale pouze v hliníku, tak s vysokou pravděpodobností budete muset převložkovat i komín. Co bylo dobré dříve, tak už dobré není a normy se mění (platí za to, ovšem, majitel kotle či nemovitosti a nikoliv ten, kdo tu "hezkou" normu vymyslel). Zdravím!

doplněno 21.11.14 19:10:

simonatt - máte pravdu, že já jsem myslel zděný komín a v něm hliníkové vyvložkování. Jak se to posuzuje u těch venkovních odvodů spalin nevím přesně, ale jestli je už nyní v nerezu, tak je to určitě dobře. A jestli je to hliník, tak Vám to případné řekne firma, která bude montovat nový kotel nebo revizák.

doplněno 21.11.14 19:55:

Nemáte zač.

simonatt*
hodnocení

To ben: my máme odvod od plyn.kotle/to je ten,který nám nyní odešel/ přímo trubkou nahoru.Není to zděný komín jako takový,jen přímo ke kotli udělaná trubka tak,jak to udělal kominík a máme na to vystavenou certifikaci.Zděný komín to není.Myslel jste tohle?Zdravím také! S.

simonatt*
hodnocení

paw*
hodnocení

2x
Nejsem dotacni odbornik. Ale co jsem zachytil vcera ve zpravach a co vim, tak zalezi na kraji, ve kterem zijete a dotace se davaji predevsim na vymenu neekologickeho zdroje za zdroj ekologicky. Cili modelova situace je MS kraj, topite uhlim a kraj prispeje na novy plynovy kotel (nebo kotel na biomasu). Ze by stat dotoval vymenu plynaku za plynak, byt s treba s vyssi ucinnosti sem neslysel. Zajdete se poptat na vas stavebni urad, odbor zivotniho prostredi, gak by o tom meli vedet.
simonatt*
hodnocení

To paw:díky za odpověď a myslím si totéž,že plyn.kotel za jiný plyn.kotel asi nebude důvodu k dotaci.S.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]