Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi prosím poradit jak je to s kvalitou plastových profilů. Co je a není důležité apod.
Každý mi tvrdí něco jiného někdo říká, že není nutné mít ty nejlepší parametry a další to vyvrací, jak to tedy je?
doplněno 19.11.14 21:10:Uvažuji o nových oknech do RD a upřednostnil bych plastová okna s dekorem dřeva.
Mám trojskla a nemůžu si stěžovat - ale na rámy si stěžovat můžu...
Při objednávce jsme při jednání nějak netrvali na podrobném popisu rámu s kódem akdf5545 nebo jak... no a to se nám vymstilo.. Aby byla cena nízká, dali nám na celý RD námi odsouhlasené 4 komorové rámy - dost nepříjemné zvláště u francouzského okna...
Také jsme se rozhodli pro bílá okna - chybami se člověk učí - už nikdy ! Další dům budu stavět jedině s 5-7mi komorovými rámy s dekorem dřeva a řádnou výztuží + tepelnou izolací v rámech..
Dobrý den,
samozřejmě není pravda, že jsou plastové profily stejně kvalitní. Plastové profily se řadí do tříd A,B,C, podle tloušťky stěny plastu. Dále je důležité zda jde o prvoplast nebo recyklát. Prvoplast má lepší vlastnosti ve svárech.
Nepoctivé firmy tyto informace zamlčují a skývají se za značku profilu, ale není značka jako značka.
Stejný profil od jedné značky může být třídy A,B,C a z prvoplastu nebo recyklátu, proto je nutné znát více než značku profilu.
Chcete-li kvalitu požadujte profil A vyrobený z prvoplastu.
Vše co požadujete si nechte specifikovat do kupní smlouvy včetně výrobce oken, některé firmy okna pouze přeprodávají a přitom se tváří jako výrobce. U takové firmy se pak budete těžko domáhat záruky.
Rozhodně bych se vyhnul polským plastovým profilů, protože poláci se snaží zaujmout zákazníky cenou oproti kvalitě. Kvalitu radeji ošidí, aby prodali. A ani nic z východu, bral bych profily německého původu.
Od Poláků bere okna většina prodejců v ČR jenom si na tom nahodí ještě svou provizi. Dokonce vím ,že jejich plastové okna se vozí až do Znojma kde se překládá a to berou naše firmy které je garantujou jako Český popřípadě Německý ...Rakouský výrobek ,prostě kdo co chce slyšet. Nápisy na oknech mají v 6 mezinárodních jazycích.Než budeš plácat tak si uvědom o kolik je větší trh Polský než Český.
Pane Zachu, v jednom máte pravdu, že Poláci zaplavují náš trh nekvalitními výrobky. Ale pokud človek nechce být ovce, tak se stačí dívat po kvalitních výrobcích třeba z německa a požadovat je po dodavatelích.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.