Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit skrvny od jídla

Od: baskulinka odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, asi jako každá mamina mám problém se svou ratolestí co se týče skrvn od jídla. Ať je to skvrna od banánů, pomerančů, špenátu, čokolády a nebo od něčeho mastného. Máte někdo prosím nějaký speciální přípavek, kterým bych to odstranila? Zkusila jsem už téměř vše, ale skrvny nechtějí mizet a oblečení je zničené. Díky moc za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moxa*
hodnocení

0x

Často se doporučuje žlučové mýdlo, k sehnání v lékárně nebo drogerii, já ještě nezkoušela, ale už zakoupila :) Jelikož je v něm opravdu žluč, mělo by právě na skvrny od jídla být to pravé.

madla*
hodnocení

0x

V drogerii se prodávají přípravky na skvrny zn. Beckmann. Jeden je univerzální a pak jsou různé podle toho, od čeho ta skvrna je - víno, krev, propiska, vosk a spousta dalších. Jmenuje se to Ďáblík na skvrny. Já jsem vyzkoušela ten univerzální a pak na smůlu ze stromů, funguje to.

moxa*

Beckmann mi taky funguje, bohužel je dost drahý. To žlučové mýdlo stojí pár korun a na biologické skvrny by mělo zabrat.

hodnocení

0x

Na skvrny od ovoce (jablko, banán) můžete vyzkoušet kyselinu citrónovou. Zničila jsem si světlounce žluté pyžamo, když jsem v posteli jedla (já vím *hi*) jabko a pokecala jsem si kabátek. Dlouho leželo ve skříňce, vyprat to nešlo. Jednou jsem měla pokusnickou náladu. Posypala jsem skvrnu lžičkou kyseliny c. a zakápla vodou, aby se rozpustila. Barva zůstala, flek zmizel.

jitulevrtule2*
hodnocení

0x

Žlučové mýdlo je super a stojí kolem 50,- a dlouho vydrží.

baskulinka
hodnocení

Děkuji vám všem moc za rady. Ten univerzální přípravek od Beckemanna mám doma a moc mi nezabírá, tak já nevím...Možná dělám něco špatně... A nebo malý stupeň praní? Spousta věcí se smí prát pouze na 30 maximálně 40 stupňů, tak možná v tom bude problém. Co se týče ještě toho přípravku, dívala jsem se na složení a je tam právě ta žluč asi 5% jak píšete o tom mýdle. Asi ho zkusím, možná bude účinější.

hablina*
hodnocení

0x

Co bryndáček?

baskulinka
hodnocení

Ten také používáme, ale občas se nějaká nehoda stane...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]