Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedno jestli vysoký nebo nízký tarif?

Od: rabusic odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

má od ČEZu tarif Comfort, sazbu D45d (vytápění přímotopem). Když jsem koukal na ceník, tak u tohoto tarifu je cena za 1kW/h cca 2.38Kč ve vysokém tarifu a cca 2.14Kč v nízkém tarifu.

Pokud je ta cena dobře, tak je prakticky jedno v jakém tarifu proud užívám?

No a pokud elektrokotel téměř nevyužívám (max 2x za měsíc na přitopení), tak vlastně mám oproti jiným tarifům, kde cena za kW/h je 4.80 výhodu. Pokud jsem to správně z ČEZovských stránek pochopil.

Díky za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

pochopil jste to správně. Na druhou stranu i když nic nespotřebujete, zaplatíte vysoký měsíční paušál a tak i více, než ten s tarifem D02d.

uska*
hodnocení

0x

Uvádíte ceny bez DPH. Správně je to (zaokrouhleno) 2,36 Kč a 2,84 Kč. Při jističi 25 A je měsíční poplatek 430,- Kč, větší jistič asi o stovku více .I když přímotopy nezapnu celý rok, tak se mi sazba vyplatí.

hodnocení

0x
jde o to kolik spotrebujes elektriny :) v byte pausal cca 70kc , ty cca 4stovky :)

111®
hodnocení

0x

to máš ceny včetně distribuce? tedy distribuce+silová elektrika + platba za jistič...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]