Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
právě provádím rekonstrukci elektroinsatalce na svém domě a jsem u výměny rozvodnice. V budce zasekané přímo do zdi v domě mám místo rozvodnice namonovanou starou elektroměrovou desku 45 x 22,5cm a v ní vyvrtané otvory, kde jsou přišroubované starší bílé Krompachy. Na novou elektroinstalaci už mám všechno připraveno, ale potřeboval bych ještě nějakou rozvodnici, která by se mi vešla do tohoto rozměru (teoreticky je tam 46 x 25 místa). Bohužel všechny moderní rozvodnice jsou většinou širší a proto se mi tam nevejdou, tak bych se chtěl zetat, jestli nevíte, jak to vyřešit popřípadě o nějaké rozvodnici, která by tam pasovala. Teoreticky bych mohl koupit novou elektroměrovou desku a vyřezat do ní otvory na nové jističe, ale příjde mi to hodně amatérské. Budu potřebvovat místo na 19 modulů a sekat do zdi, když je to všchno připravený i s dvířkama a vším nechci.
Díky
Michal
no vzhledm k tomu, že budete potřebovat revizi, zřejmě máte projekt, tak bych pozval revizáka, ať poradí, aby se nestalo, že něco poradíme a revizákřekne, žže takhle ne, a peníze jsouv háji...Bastlení nedopadne obvykle dobře. No a pak je ještě na řadědě rozvodný závod, který osazuje elektroměr...tak bych pohledal u nich na stránkách v připojovacích podmínkách...
Sekání je ten nejmenší problém ...někdo to musí natahat, zapojit, zrevidovat a pak se to teprvedá osadit elektroměrem...
Ahoj. Asi by jsi neměl vymýšlet blbiny. Tuhle elektriku děláš na mnoho let, a tak by jsi si ji neměl bastlit hned od začátku. Než tam dávat ty staré plastové desky, a při nechuti to nějak vysekávat, snad by šlo do toho rozměru nechat napasovat střeva z nějakého normovaného rozvaděče(aby se ti tam vešly všechny potřebné jističe, můstky a vypínač).Když si nechceš pořizovat něco ,,nového a drahého,, , tak se poohlédni ve stavebních bazarech. Kolikrát tam bývají dost zachovalé výrobky. Jenom jsou odstraněné ze staveb z důvodu, že byly nahrazeny něčím větším, nebo se změnily plány, nebo to někdo někde na nějaké stavbě ukradl. Proto ty ceny. Vyber si takový, co bude mít v sobě nějakou rezervu na několik jističů. Elektroměrový rozváděč, budeš mít nejspíše už venku. Nechat ho uvnitř domu, by ti už určitě nedovolili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.