Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výmalba - jaká barva se hodí k zelené

Od: bigblue* odpovědí: 6 změna:

Prosím opět o radu s malováním. Je to nyní naše aktuální téma a já jsem na barvy asi trochu antitalent. Tedy asi vím, co se mi třeba líbí, ale neumím to zakomponovat do místnosti nebo k tomu doladit doplňky či druhou barvu. Obývák s kuchyní je myslím dost velký a členitý. Ráda bych mu dodala zajímavost. Do kuchyně jsem se rozhodla pro momentálně moderní zelenou - taková ta olivová či limetková. Do zbytku místnosti směrem k obývací části bych ráda dala jinou barvičku, ale nevím, co by se k této zelené hodilo. Zároveň bych asi nerada, aby tato barva byla zase etrémně výrazná jako třeba sytá oranžka. Napadá vás nějaká rozumná barva? Napadla mě žluto-oranžová světlejší odstín a nebo nějaká béžová, nebo stvětlounce hnědá jako když dostanete točenou čokoládovou zmrzlinu .. možná světlejší. Co to provede s atmosférou obýváku? Nebo je ještě jiná zajímavá kombinace? Obávák je bohužel tak divoce členitý, že ani nevím, na kterou stěnu dát třeba výraznější barvu a na kterou tu obyčejnější. Prostě všechny nápady uvítám.

Výmalba - jaká barva se hodí k zelené

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Chtěl bych to vzít trochu z jiné strany ... protože právě ten odstín je velice ošemetný ... Určitě víš, že bílá (světlá) barva zvětšuje prostor a naopak tmavší tóny prostor zmenšují, takže si dej strašnýho majzla, aby tam všechno na tebe nepadalo ... *zed*
Další zkušenost ... když si teta nechala vymalovat obývák nazeleno, tak záhy tvrdila, že se cítí jako v akváriuu, rybníku, nebo žabinci!*vezen*!*blee* Další zkušenost ... onehdá má milá maminka prohlásila, že chce vymalovat ... a barvu chce takovou, aby hrála všema barvama *ee* ... *uf* ... no jako správný syn jsem se jí snažil vyhovět, *bzum* i když to malování to kapku oddálilo. No prostě, jak jsem si nevěděl rady, tak se to nakonec udělalo Primalexem bez natónování (doufám, že to není reklama *fn* :-/ ...*jasne* (on je přirozeně trochu do krémova) ... no a zdaleka nejlepší byla reakce maminky ... no ta byla nadšená ... ono totiž se na té světlé zdi odrážejí barvy z povrhu nábytku a jak se slunce pohybuje, tak se i ty odrazy mění! Takže jsem byl (vyjímečně) *hi* pochválen, že výsledek odpovídal představě ... *vtip* Takže jestli mám doporučit zelenou, *hej* tak v žádném případě to zelenou nedělej!*stop* Jedině, co bych připustil, je hodně světlá, s velice malým nádechem dozelena! *palec* ... držím palec, ať se ti to povede :) *placni*

hablina*
hodnocení

0x

Obývák bych vykombinovala v elegantní smetanové a kakaové, k zelené se hodí a atmosféra v pokoji se zklidní.

bigblue*
hodnocení

Můžu se ještě doplňkově zeptat, kam byste aplikovala přesně zelenou, kakaovou a smetanovou? Smetanová má být asi na doplňcích, že? A odstín kakaové myslíte jaký? Nenašla byste někde podobnou barvu na obrázku?

carpenter*
hodnocení

0x

Limetkově zelená je sama o sobě barvou studenou. Navrhnul bych k ní žlutou ,ale odstín více pastelový. Nikoliv křiklavý. Na stěnu proti oknu je dobré dát barvu působící tmavěji. Orange taky neni špatná jen by to nesměl být ten odstín ČSSD :). Hezká je docela banánová žluť.

hodnocení

0x

Doma se mě povedla kombinace zelené s meruňkovou.

bigblue*
hodnocení

A nebylo by foto prosím?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]