Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlovarná konvice zůstává orosená uvnitř

Od: jana222® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den.Koupila jsem si novou rychlovarnou konvici Tefal (už třetí vždy jen Tefal).Po uvaření vody na kávu zůstává konvice lehce uvnitř prakticky trvale orosená.(Vodu dávám jen co spotřebuji v konvici nic nezůstane).Nenapadlo by mi to řešit a nevšimla bych se toho kdybych neměla porovnání a zkušenost s předchozími dvěma modely Tefal.(obě ještě vyrobeny made in France).Tam jsem dovařila lehce jen odklapla víčko(vlastně zaklopené jen "nezacvaklé) a konvice uvnitř se nerosila byla vlastně za chvíli suchá.U nové udělám to samé ale konvice uvnitř včetně průzorového plastu je stále nepatně vlhká/orosená.Třeba i celý den do večerního použití.Když víčko celé otevřu tak vyschne ale je to pro mě nepraktické konvici mám těsně pod horní skřínkou.Ted nevím zda je to závada,jiné konstrukční řešení,horší nebo lepší materiál,nebo výhoda nebo je to prkotina kterou nemá cenu řešit nebo naopak důvod k reklamaci?

Děkuji Jana

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

je to jako pračka, myčka, ty taky musíte nechat vyschnout jinak zůstanou zapařené. U konvice to nesleduji, ale mokro v ní zůstává. Pokud jí používáte 2x denně neřeště, pokud jednou v týdnu je potřeba jí nechat vyschnout. Ty předešlé asi nebyly tak neprodyšné resp to víčko mělo větší průchodnost. Třeba jim chyběl filtr, který vlhkosti také brání v úniku.

K reklamaci bych to určitě nebral.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]