Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opotřebený pastorek na rotoru-co s tím?

Od: jirkajirku odpovědí: 7 změna:

Ahoj, mám opotřebený ocelový pastorek na rotoru, viz foto.

Lze to nějak opravit, nebo musím koupit nový rotor?

Je to Narexka a není moc používaná, neví někdo PROČ došlo k tak rychlému fatálnímu opotřebení? Nemůže to být způsobeno tupým kotoučem, čímž to dostávalo větší zátěž?

Opotřebený pastorek na rotoru-co s tím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tupý kotouč se mi jakžto příčina nezdá. Bylo to namazaný něčím normálním - např Klueberem?

jirkajirku
hodnocení

ten pastorek a velké kovové kolečko převodové jsem nikdy nemazal. Nikdy jsem neslyšel, že by to někdo u mafla dělal. Nebo to je chyba? Má se to mazat? Mazivo tam bylo originál od výrobce, bílé plastické mazivo.

Jo, Klueber je bílej, to bude v pořádku. S tím mazáním se to má tak - pokud se to občas mázne, určitě to není od věci. Jenže ten Klueber je docela drahý - malá tuba stojí pětikilo, takže se to příliš neřeší. Já to občas rozhodím, stejně jako flexu.

Jak vypadá to velký kolo? A ložiska hřídele pily?

111®

to je na odpis, do roka to vylágruje velké kolo...

jirkajirku
hodnocení

tady jsou další fotky, ložiska se nezdají špatná, jdou hladce, je tam vidět zbytek plastického maziva-žluto-čirého a špony z převodky. Velké převodní kolo se nezdá nějak moc opotřebené

doplněno 16.11.14 21:04:

naštěstí značka Narex má slušné ceny náhradních dílů-rotor i s velkým převodním kolem za 1050kč. Ale nejde mi do hlavy, že se to tak vojelo, od narexu mi nářadí vydrží dlouho při velké zátěži a tohle jsem moc nepoužíval...

doplněno 16.11.14 21:10:

z fotek je vidět, že Narex je kvalita-vše je z masivního kovu, nejvíce zatížené ložisko u pastorku rotoru je jehlové a made in Slovakia NSK.

Opotřebený pastorek na rotoru-co s tím? #2
Opotřebený pastorek na rotoru-co s tím? #3
Opotřebený pastorek na rotoru-co s tím? #4

jirkajirku
hodnocení

Nevíte někdo, jak pokud možno šetrně sundat ta ložiska, co jsou na hřídeli rotoru(viz první úvodní fotka)? Ložiska jsou dobrá, takže měním jen rotor

Díky

tato malá ložiska stojí pár desetikorun, investoval bych do nových...jinak ke stažení jedině stahovák, jinak dojde k dalšímu mechanickému poškození...a pak už vůbec nebudou k použití...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]