Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakončení SDK kolem okna

Od: treed odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám oštukovaný pokoj, Mám nové zakomponované okno.. než budu dávat vnitřní parapet, chci ještě přilepit proužek SDK, který mi zakryje neohozenou zeť mezi oknem a vnitřní zdí..Myslím tu část kde je v polovině zdi okno...

Chtěl jsem se optat, až tam nalepím ten proužek SDK..tak vznikne na kraji v rohu mezírka...Mám to pouze akrylem zatmelit a nebo musím použít najakou pásku ,, kterou budu muset znovu přeštukovat. děkuji. P.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x
Nalepil bych tam 1cm EPS a natahl lepidlem a oerlinkou. Jinak akryl staci.
pfpetr*
Polis patri ven ne do objektu. Usetri se tim sice dosy prace ale k ho... Ten sadros je mnohem lepsi varianta a tu sparku zadelejte bud uniflotem nebo lepidlem a pak prestukovat

hodnocení

2x

Myslíte tem spoj SDK se zdí viz šipka na obrázku? Pokud SDK tak jedině přetáhnout tou skelnou páskou so se tím spojují jednoutlivé tabule SDK. Nevýhoda je ta, že bude vždy vidět přechod Uniflot x klasická omítka a to dost nehezky.
Nevím co je špatného na extrudovaném polystyrenu (XPS). Normálně bych to zakončil hlinikovým rožkem s perlinou do lepidla a natáhnul finální omítkou.

doplněno 18.11.14 06:36:

Obrázek.

doplněno 18.11.14 06:39:

Při tom řešení s SDK a bez pásky to na sto procent praskne a bude vidět spoj SDK a klasické omítky.

Zakončení SDK kolem okna
treed
hodnocení

Moc děkuji za velmi přehlené vysvětlení...Mohu použít i klasický fasádní polystyren o síle 1 nebo 2 cm. Mám ho totiž dost..Nebo opravdu musí být extrudovaný?..Pouze se ptám, nechci šetřit na úkor kvalitě...Také se optám. musí tam být zakrytí perlinkou s hliníkovým rožkem a nebo stačí pouze perlinka? asi pak bych neudělal poctivý roh,že? když já bych chtěl mít spíše zaoblený roh...nechci to moc moderní...

Dejte fasádní polystyren, bude to bez problémů.

Nevěřte bez důkazů, že se polyš dává jen ven..

pfpetr*
Dukaz bude jakmile se okno trosku vetsi silou zastavi o onen magicky polystyren. Jen pro to ze to dela kazdej neznamena ze je to dobre

Pane Petře, je to Váš názor. Jen upozorním, že to musí udělat jako na fasádě venku. Proč nemám já problémy s otvíráním oken? Skoro všechny mám zapraveny polyšem...

olenka27*

To je pravda já taky nechci šetřit na úkor kvalitě.Já takhle zaoblený roh oknoplastokna.cz/... :)A vy, co si myslí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]