Ocet. Nalít ocet, nechat půl hodiny působit a vypláchnout. Poté konvice napustit vodou, nechat přejít varem a vylít, aby v konvice nezbyl pach po octu. Jinak je potřeba vždy vodu v konvici zcela vylít, nenechávat ji tam.
Čištění pomocí soli a octa je časově náročnější. Nicméně tyto suroviny máme doma po ruce všichni. Konvici zaplníme dvěma třetinami vody, přidáme deset lžic soli a dolijeme octem. Převaříme a necháme odstát do druhého dne. Poté vypláchneme a převaříme čistou vodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.