Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak malovat

Od: poradce7* odpovědí: 2 změna:
Budu muset malovat a jeste jsem to nedelal muzete mi poradit.Stara malba se bud odlepuje ci je poskrabana.Mam tu spatnou omitku.Pokud bych starou malbu skrabal udelam nehezke rychy do malby.Kdo poradi ..diky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nikdy neškrábejte nasucho! Štětka nebo váleček namočený v čisté, teplé vodě. Větší část stěny namočit, vodou nešetřit. Nechat starou malbu nasáknout. Špachti starou malbu seškrábněte dlouhými tahy. Špachtle musí ležet plochou, netlačte na okraje špachtle. Když se vám rýha podaří, vraťte se k ní, jen když je hluboká a špachtlí okraje zarovnejte do ztracena, ještě když je zeď mokrá. Možná použijte tuhý štětec, zvaný zárožák a hrany zahlaďte. Pak namočte dalsí část zdi. Já dělávám vždycky půl zdi namočím a druhou namočenou půlku škrábu. Když začne stěna zasychat, znovu namočit. *hej* Nezapomnte dát ke stěně igelit! Z malování zas až tak binec není, ale ze škrábání je šílený. Navíc, mokrá malba na zemi se na botách roznáší a špatně se myje. ;) Nebojte se, podruhé už to budete umět.

kjanik112*
hodnocení

0x

Na špachtli si sražte špičaté hrany v rozích, jinak budete mít rýhy pořád. Kupte si hladítko s tvrdší pěnovou gumou. Zeď pořádně namočte. Namíchejte si trochu jemné malty-štuku-dejte trochu na hladítko a normálně točte na rozmočené malbě. Stále přidávejte vodu. Stará malba se drsností malty úplně rozmydlí, tento šlam jde pak ze zdi setřít mokrým hadrem. Tímto způsobem si nepoškodíte zeď, dělá se tak kousek po kousku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]