Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Složka spotřební a pevná

Od: karlik* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,dá se už nastavovat jinak složka na vyůčtování za topení,

třeba: spotřební 80% a pevná 20%,?

Nyní máme 60/40

Děkuji .

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

macek7411*
hodnocení

0x

Podle vyhlášky 372/2001 základní složka činí 40% až 50% a zbytek nákladů tvoří spotřební složka.

karlik*
hodnocení

No,a není ta vyhláška novelizována?Prý musí být v souladu s NOZ,který už platí od začátku roku 2014?

macek7411*

I když MMR ČR uvažovalo a dlouho připravovalo novelu vyhlášky, nakonec ji na poslední chvíli stáhlo a odložilo na neurčito, i když je na oficiálních webových stránkách MMR ČR uvedeno, že na nové právní úpravě co možná nejspravedlivějšího rozúčtování nákladů na tepelnou energii bude nadále i v roce 2014 pokračovat. Stávající znění vyhlášky tedy i po 1.1.2014 zůstává beze změny.

karlik*
hodnocení

No,já se ptám ,proto protože jsem byl u dodavatele tepla z CZT a tam mi říkali,že už to snad neplatí!?

Podle mého názoru to vůbec není nejspravedlnější rozůčtován.

Čím máme větší byt,tím více zaplatíme do té spotřební složky,u nás je to 40%

NOVÝ MAJITELÉ BYTŮ SI DĚLAJÍ CO CHTĚJÍ,ODŘÍZNOU SI RADIÁTORY A NIC NEMUSÍ NIKOMU HLÁSIT,STAČÍ JIM JEN JEDEN ZE TŘÍ RADIÁTORŮ A VYTOPÍ SI BYT STOUPAČKAMA!

NA STAVEBNÍM ÚŘADĚ JE TO NEZAJÍMÁ,PRÝ SI MŮŽOU VE SVÉM BYTĚ DĚLAT CO CHTĚJÍ,KDYŽ NÁM NEVYBOURAJÍ STĚNU DO CHODBY.!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]