Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou koupit aku vrtačku

Od: petty* odpovědí: 10 změna:

Potřebovala bych poradit s výběrem aku vrtačky. Není pro mě, ale chci ji jako dárek pro manžela k vánocům. Pořád mluví, že by si ji potřeboval koupit, tak mu chci udělat radost. Ale naprosto nevím jakou. Je truhlář - má svou firmu, tudíž by měla být profesionální, ale tak kolem 4 tisíc max. Dá se něco dobrého v této ceně sehnat? Moc děkuji za pomoc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

doporučím Makitu, já ji mám už 15 let, ne-li více a nemá chybu. Kupovat v kamenném krámu a poptat se po převodech jsou-li kovové..

makita.cz/...

2kedar*

Tak, tak... *palec*

klaban*
hodnocení

2x

á jsem si asi před 5ti lety koupil AKU Metabo. Je to LTX ten nejvýkonější typ a stála mě cca 12500Kč. Byla to velká investice, ale je to držák. Otec má BOSCHku a tam kde ta jeho končí (silou) ta moje začíná :) ale k věci. KAždopádně pokud chcete profi nářadí, tak to něco stojíí. I za 4 tisíce se dá sehnat slušný stroj. Obloukem se vyhýbejte všem těm LIDL značkám apod. to by Vás manžel za chvíli proklel :) Makita, Bosch (modrý) ne zelený, Metabo, Dewalt...Do truhlárny bych asi vzal aku bez příklepu.

milan23*
hodnocení

0x
Pro truhláře bych vybíral spíš podle váhy,velikosti-co nejmenší a výdrže -co největší(Ah) na úkor kroutícího momentu(Nm).
Značka ani tak nerozhoduje, ale z těch lepších Hitachi, Makita,Ryobi...

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.! Manžel je truhlář, má firmu a doposud nemá Akučku..?

Pardon, ale nad tím se mi rozum zastavuje. Já žádnou firmu nemám, ale mám starý barák, kde se musí furt něco dělat

a akučku mám už několikátou. Vždy jsem kupoval ty nejlevnější šmejdy z "Baukrámu". Typicky po roce (někdy i déle)

odejde akumulátor (NiCd) a vrtačka neutáhne ani nudli. Vyřešil jsem to nakonec tak, že jsem "Niklokadmijáky"

vyhodil a do akupacku jsem "voperoval" 12V gelový PB akumulátor, který má sice pouze 12V, oproti NiCd 14,4.

Ovšem ukroutí Vám to ruce a životnost je daleko vyšší. Nabíječka se dá používat původní na 14,4V.

Na profi použití je samozřejmě vhodnější třeba Makita v kufříku s rychlonabíjením a dvěma akumulátory.

Lze ji pořídit už kolem tří tisícovek. Radši bych doporučil s příklepem, které jsou už ovšem dražší.

petty*
hodnocení

Manžel měl už několik aku vrtaček - samozřejmě. Teď momentálně má takovou už nějakou jetou, tak doma zmínil, že bude muset koupit novou, ale až po novém roce. Tak jsem ho chtěla překvapit, asi tak to je a děkuji za radu, asi zvítězí makita...

mopet*
hodnocení

0x
Mám makitu v kufříku s dvěma bateriemi. Baterie vydrží neskutečně dlouho. A nabité je to ráz dva. Vychází mi to že než mi jedna dojde druhá je nabitá. Mimochodem byl to taky dárek od manželky a udělal mi velkou radost

petty*
hodnocení

Moc děkuji za odpovědi, alespoň už vím, jakým směrem se vydat. Jen ještě nevím, jestli s příklepem nebo bez. Ale zdá se mi, že měl vždy s příklepem. Každopádně všem děkuji ještě jednou
Nechci ani v nejmenším kazit tvé nadšení. Ale nevím nevím. Aby jsi se trefila do vkusu. Kdysi před lety jsem si chtěl koupit Gola sadu. Dostal jsem ji k narozeninám. Pěkná, opravdu kvalitní, žádná Čína. Ovšem mělo to menší háček. Byla to sada s takovými "hodně" používanými rozměry. Tedy 12, 15, 16, 18 atd. Takže k zachování rodinné pohody jsem moc chválil, ovšem musel jsem si zakoupit jiný, potřebný rozměry.

daniel*
hodnocení

0x

vybíral bych podle váhy (bude ji držet dlouho v ruce) a výdrže .. berte asi 18V .. vrtačky se dělí na ty s příklepem a bez (to je to že když vrtáte do zdiva tak to tak jako klepe jako kladivo) to váž manžel jako truhlář nevyužije. Prodávají se s několika typy baterií .. jak fungují s tím vás nebudu zatěžovat ale berte Li-ion (delší životnost, i výdrž) když se nepoužívá nehrozí že se baterie poškodí nenabíjením, dost aku-vrtaček má v balení tzv "rychlonabíječku" ta nabije baterii za hodinku oproti klasické která nabíjí třeba i 10h je to velký rozdíl. Na výrobci už ani tak nezáleží pokud budete vybírat z kvalitních výrobcu (proteco,bosch,makita,narex,metabo,dewalt ...) takovým těm hypermarketovým značkám bych se vyhl zvláště pokud bude vrtačka používaná profesionálně. Jako elektrikář který vrtá každý den vám doporučím Proteco (dobrá cena, skvělá výdž, kvalitní příslušenství) Makita (dlouholetá kvalita, v podstatě synonymum pro nářadí pro profíky) DeWalt (nářadí určeto výhradně pro profesionály, krom vyšší ceny není co vytknout) ... Bosch se dělí na řadu hobby a profi - tam vybírejte modrou tedy řadu profi (hobby jsou zelené) . Od 4 000 - xx xxx Kč sežene kvalitní aku vrtačku.

Hodně štěstí při výběru a doufám že dárek pod stromečkem manžela potěší. Daniel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]