Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mytí oken bez šmouhy

Od: jirkajc® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,mám na domku okna s malými tabulkama skla 30 x 20 cm jako A4. Takové co jsou na chaloupkách. Jsou nové a přesto se mi je nedaří vyčistit tak aby tam nebyli šmouhy. Poradí mi někdo? Moc děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, umýt, nechat mírně uschnout, okena a jiný hadr (nebo noviny), pohyb nahoru a dolů nebo ze strany na stranu (netočit) - vše z obou stran okna. Jednou se to přeci už musí podařit, ne? Zdravím!

doplněno 12.11.14 10:03:

denny276 - ono je snad také lepší a rychlejší čistit větší okna, než ty malé tabulky. Pohyb může být rychlejší a případná šmouha nemá ani čas se vytvořit .

doplněno 12.11.14 14:32:

denny276 - Karcher je jméno Vašeho manžela? Ne, nemusíte odpovídat - je to hloupý a levný vtip.

Souhlasím, dělám to stejně ;) ale ze začátku na chalupe jsem ztrácela nervy, protože jsem to měla pořád smouhate:-D klasika s ironem, hadříkem a novinami. Teď už delší dobu kupuji Clin, a je to úplně bez práce, jen se ho tam nesmí nastříkat moc;)
doplněno 12.11.14 14:30: Jo, proto jsem si nechala do baráku dát ohromný okna :-D tedy hlavně proto, že se mi líbí a hodily se k domu:-D. Ale na chalupe to jde takhle nejlíp, i moje maminka v domečku s malými tabulkami to čistí jako já, vlastně od ní jsem se naučila čistit tyhle malý okna beze smouh:-D . Doma mám na okna karcher.
doplněno 12.11.14 22:17: Kéž by se jmenoval Karcher! :-D ne, kdepak, zastane mnohem víc věcí, než jeden Karcherovač;) to už bych po něm chtěla mnoho, okna vyčistím sama, bez brblání... Tedy, pokud minutu po tom, co je docistim, nezačne pršet! :-D

jabraka*
hodnocení

1x

Nejlepší zkušenost mám s tímto zařízením.Aku stěrka na okna WV 50 Plus

JABRAKA

lidus*
hodnocení

1x

Okenu nepoužívám již roky, okna umyju, stáhnu stěrkou a jelenicí setřu, hotovo, nějaká šmouha mě nerozhodí a stejně do týdne prší.

hodnocení

0x
okena a noviny a musi byt bez cmouh :)

hodnocení

0x

Vetsinou okno lehce navlhcim a vycistim hadrem a nez zcela uschne rozlestim cistym hadrikem. Funguje to vyborne na zdcadla i okna, vyzkouseno i na brigade u uklidove firmy, ale to uz je hodne let :)

hodnocení

0x

Nejlepší? Dělá to tak babička, po ní to dělá moje maminka a i já už pochopil, že nějaká okena se může jít bodnout... prostě okna umýt vlažnou vodou a vyleštit čistou látkou co nepouští chlupy. Lepší výsledek než to šudlat okenou, která nechává barevné mapy.

magdalen*
hodnocení

0x

Prošla jsem přes vodu s octem, okenu, MistrMasl, Clin a bůhví co ještě - doleštění novinami, přes nějaký saponát a kůži a asi před 8 lety jsem skončila u Ajaxu. Přípravky s obsahem alkoholu by se musely používat bez možnosti okno umýt vodou. Jakmile se zapršené a zaprášené okno umyje vodou, vzniknou šmouhy právé díky těmto přípravkům a těžko se jich zbavuje.

Ajax je saponátový přípravek do vody, 1x omyju silně namokřeným hadrem, pak přejedu vyždímanějším a nakonec úplně vyždímaným vodorovnými pohyby. Vypadá to zdlouhavé, ale okno 140x150 je hotové za 5 minut, krásně lésklé, voňavé a bez šmouh. Vynikající na TV a PC obrazovky, zrcadla, umyvadla a vodovodní baterie.

Okna nikdy nečistit, když na ně svítí sluníčko. Způsobuje šmouhy vysycháním vody na skle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]