Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! může mně prosím poradit někdo, kdo už má zkušenosti s hledáním starší nemovitosti na Hustopečsku? Nejsem z toho místa, tak netuším, jestli mám hledat přes realitní servery na netu, oslovit místní realitky, zajet tam a trochu se poptat. Naštěstí mám ještě čas, ale svatba se už blíží, tak bychom do podzimu něco sehnali Děkuji, Tom
3x měř a jednou kupuj.
Chce to věnovat tomu osobně hodně času, mít výběr z internetu, kontaktovat majitele, prohlížet místo, mluvit se sousedy, vybírat, porovnávat. Třeba inzerátem do obecního časopisu nebo pověšeným v obecním obchodě nic nezkazíte, nějaká ta stovka je nic proti špatně koupené nemovitosti.
Pokud myslíte Hustopeče u Brna, tak tady je to problém. Bydlím tady, tak mám přehled. Co za něco stojí je kolem 3-4-6mil. a jinak je to problém i pro místní sehnat něco slušného za normální cenu. V okolí je to obdobné. Buď jsou to ruiny a nebo nevědí co za to. Hustopečsko je vcelku lukrativní oblast blízko Brna a u dálnice. Zkuste poptávku u zdejších realitek. Jsou tu čtyři, ale lepší by byla osobní návštěva.
Tady máte takové základní rady, na co se zaměřit:
Důležité podle mého názoru je, opravdu si všechno pořádně promyslet, ujasnit si priority. A když už si uděláte výběr několika nemovitostí, hlavně se podívat na místo, zjistit přístupové cest a i trochu prověřit sousedy - věřte, že je to důležité. Sice o Moravácích je známo, že jsou dobrosrdeční, milí lidi. Ale bylo by špatné narazit na vyjímku. Důležité jsou i přístupové cesty a napojení na inženýrské sítě. A na prohlídku si vzít stavebního odborníka, který bude schopen posoudit skutečný stav nemovitosti. Ještě Vám přidám dobrý vyhledávač nemovitostí v dané lokalitě. Ale až za chvíli, zatím máte čtení dost.
mesta.obce.cz/... dole na stránce je odkaz - vyhledat nemovitost. Koukala jsem na nabídky a pokud by Vám nevadilo okolí Hustopečí, určitě by cena nemusela být tak vysoká, jako přímo ve městě. Chce to opravdu zasednou k počítači a hledat. I když byste oslovil RK, musíte získat přehled o cenách v té oblasti. A také to RK předvést, že jste v obraze a nevezmete to první, co Vám nabídnou. Také je třeba získat informace o RK, některé seberou zálohu a tím jejich aktivita končí. Podívejte se ve vyhledávači, co se zde už řešilo za problémy s RK. Tak Vám přeji hodně štěstí při výběru RK, ale hlavně nemovitosti! Hezký večer!
Docela mě oslovily nabídky této RK - rksting.cz/...
j, ceny starších nemovitostí jsou v CZ padlé na hlavu - protože to lidé kupují. Když si člověk spočítá, že ruina vyjde na 1,5-2,5mil a ze kompletni renovace bude stat 1,5mil, vse nove vc pozemku vyjde na 3,5-4,5mil, tak je to dost komicke. Chapu to jen v oblasti, kde nejsou pozemky, ale tam je lepsi koupit totalni ruinu a bourat ji kompletne. Jinak je to stejne jen flikovani
Ja jen, ze jsme byli ve stejne situaci...
Plně s Vaším názorem souhlasím! Já byl v situaci,kdy jsem chtěl jen nějaký zahradní domek na jaro - podzim a když jsem si to cca spočítal na 700tis
,tak bylo v tu ráno jasno.
Dnes máme zastřešenou hrubou stavbu 4+1+prádelna a stání pro auto,s oknama,dělám vnitřky...no práce ještě dost
... Výhodou bylo,že jsme nemuseli platit pozemek,stavíme u tchýně na zahradě. Jsme na ceně 1.300.000 kč a 600.000 kč nám ještě zbývá a myslím,že se v pohodě vejdeme i s plotem 70m a terasou...Stavíme svépomocí,čas nás extra netlačí
...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.