Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Světlo se samo rozsvítí?

Od: pajusss odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Mám dotaz. Je možné, že se nám samo rozsvicuje světlo v koupelně? Přítelkyně je na jednom bytě, co jsme spolu sehnali ( já tam ještě nespal-jsem na pracovní cestě) a tvrdí mi, že dvakrát, jak přišla, měla rozsvícené světlo v koupelně a je si 100 procentně jistá, že ho zhasínala..Je pro to nějaké vysvětlení? Děkuji..

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

isteron
hodnocení

2x

Nie je náhodou vypínač skratovaný, tak, že sa vytvorí prúdokruh a zapne sa svetlo?

pajusss
hodnocení

Přítelkyně mi tvrdí, že světlo normálně jde zapnout, dneska tam spí první noc, zatím tam byla jen uklízet a jak přišla, světlo svítilo, tak jsem z toho na větvi :-D :)

hodnocení

2x

pokud je tam běžný vypínač, není důvod aby se světlo zapínalo samo...snad kdyby bylo ovládáno bezdrátově a rušeno nějakým jiným zařízením ( rušen bývá většinou kmitočet 433MHz, 868MHz je na tom lépe, ale záleží na kvalitě provedení přístrojů)...když se vrátíte, uvidíte, kde je problém...třeba tady odkaz na bezdrát, ale mnoho i jiných výrobců...

elkoep.cz/...

nemá někdo další klíče od bytu?

pajusss
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Popravdě nevěřím, že tam má nainstalované bezdrátové ovládání, i když pravdou je, že byt máme pronajatý ve velkém baráku. Na paranormální vlivy nechci věřit, spíše se přikláním, že by někdo další mohl mít klíče, což mi každopádně nemůže být příjemné.

vyměňte vložku FAB v zámku, pokud tam je, jinak celý zámek a budete mít jistotu...

pajusss
hodnocení

Ano. To nejspíš udělám, pro jistotu.. Díky moc :)

dusger*
hodnocení

2x
Spíš začni výměnou vypinače v koupelně. Pokud si je družka jistá vypnutím, nejpravděpodobněji se jeví unavené pérko, které se po chvíli může vrátit, už jsem se s tím setkal. Dálkové či jiné ovládání u nájenného bytu se mi nezdá, už vůbec ne nějaký poltergeist. A taky proč by někdo cizí chodil do zrovna koupelny.doplněno 11.11.14 22:05: Píšu, že jsem se s tím už dvakrát setkal. Vypinač po asi pul minutě odskočil, jeden z nich byl Classic č.6. Pokud ho má tazatel "vhodně" zapojený, může i sepnout. Prostě začal bych u nejvíce možné, nejjednodušší a nejlevnější věci, zámky, kamery atd až později.
zajixxx*

Sám od sebe se vypínač nikdy nepřepne... tak bacha na to...

hodnocení

1x

Zjistěte si, jestli se vypínač zapíná na horní nebo dolní polovině (běžně je to nahoře). Podle toho budete vědět, jestli se fyzicky cvaklo vypínačem, nebo je světlo ovládáno odjinud :)

hodnocení

0x

napadla mne taková blbost, podívejte se, zda není světlo ještě spínáno jinak (mikrospínač ve dveřích a pod.)

hh
hodnocení

0x

Zkuste tam dát kameru a uvidíte :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]