Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vanova baterie

Od: sebor* odpovědí: 15 změna:

Ahoj, mame van. baterii PAFFONI. Pod pakou slabe roni. Ptreboval bych ji sundat, abych se dostal k matici (28-30?), kteou kdyz utahnu, tak to snad ronit prestane. Nevim ale, jakym zbusobem tu paku dat pryc. Poradi mi nekdo?

Diky moc! Sebor

Vanova baterie

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

11.11.14 14:34
hodnocení

4x

sebor*
hodnocení

Diky moc za nazornou ukazku! Ja tam ale nemam sroubek na sroubovak ale nejakou prohluben:), zrejme pro imbus. Vyzkousim.

Vanova baterie #2
doktpr365*

Je tam imbus,na fotce je to taky vidět.

sebor*
hodnocení

Vyprdnu se na opravu:), kartus, pokud bych ji sehnal prijde na tri stovky a navic prace, takze koupim novou, tu samou. Na netu prijde na 850.- Kc i s dopravou. Tu starou, pokud se nekdy pustim do opravy, dam na chalupu... genialne vymysleno :))! Diky moc za rady! Sebor

sebor*
hodnocení

Ahoj, tak jsem se pustil do opravy stare baterie, podle navodu jsem se dostal ke kartusi, nejde ale vytahnout. Na film. ukazce to slo zcela snadno. Ani kleste siky nepomohly:). Co ted? Poradite prosim? S.

doplněno 23.11.14 15:33:

Prikladam fotku:

Vanova baterie #3

Zkusil bych na to nalít ocet a nechat do druhého dne.

Jinak když to nejde silou, tak to půjde větší silou. Starou kartuš můžete klidně zničit, protože je stejně na výhoz.

sebor*
hodnocení

Diky za odpoved, zitra to zkusim a napisu, jak to dopadlo. S.

yy
hodnocení

3x

Pod tou pákou je dírka a tam když se kouknete, je vidět šroubek. Ten povolte a pak by měla jít páka sundat. Ale podle pohledu, to utažení tou matkou se nic nestane, bude to protíkat dál. Musíte vyměnit kartuši, co je ve vnitř.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Vidím dobře ty datumy? 11.11.14 a dnes je 23.11.14. . To je nějaký pohyb až dnes? Kde to bylo? Ale, dobrý. rada proběhla.

sebor*
hodnocení

Ahoj, tak ocet nezabral. Sroubovakem tam pacit moc nemuzu, znicil bych ten zavit uvnitr, takze to asi odlozim k ledu:). Diky za rady! Sebor

těsnění kartuše je "přilepené" k tělesu baterie - ono tam ale žádné lepidlo není, prostě to drží; nejlépe by bylo uchytit kartuš za čtyřhran do svěráku a kývavým pohybem baterie za současného tahu v ose kartuše tuto uvolnit; pokud nemáte svěrák, dá se to provést i pomocí siko kleští, ale v tom případě je lepší, aby baterie zůstala na stěně...jde to někdy opravdu dost těžko...nebojte se použít sílu!...páčením se to v takovém případě nedá bez poškození závitu baterie provést...i kdyby se kartuš rozpadla, dá se pak zbytek postupně vytáhnout...

sebor*
hodnocení

Nonku, tak to upnu do sveraku a uvidime:)!

sebor*
hodnocení

Tak Nonku, ted jsem byl v garazi - sverak, jedna rana gum. palici a kartus je venku! Diky za radu! S.

host*

sebor: porad ostatním, kam tou palicí praštit. Zda do té vyčnívající tyčky kartuše, nebo přes nějaké želízko nebo kus truby do kartuše směrem dolů, nebo poklepat palicí zvenku na baterii v místě kartuše?

Může to být poučné a užitečné i pro další teď nebo v budoucnu, až budou hledat radu.

sebor*
hodnocení

Jezis, ja fakt nevim. Normalne jsem to upnul za tu kartusi, za ten svetly ctverhranny cudl a gumovou palici do telesa baterie smerem od sveraku. Lepe to neumim popsat:). Prece to tam nebudu .zarazet. Kartus se cela rozpadla:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]