Nejste přihlášen/a.
Včera jsem dělal poprvé nivelaci podlahy (Bumit Nivello Quattro), docela se to povedlo, jen na jednom místě v podstatě u rohu je taková "boule", nebo jak bych to nazval (cca 1,5x1,5m), která je oproti ostatním místům cca o 8mm vyšší, ale postupně "klesá", takže na pohled to vůbec nejde poznat, Budu pokládat plovoucí podlahu (parotěs, mirelon 10mm), a tak jsem se chtěl zeptat, zda-li si myslíte, že to ten 1cm mirelonu relativně srovná a nebude to dělat problémy?
Nebo to mám radši přebrousit, případně jak? Jde to brousit třeba brusnou mřížkou (80, 100) na SDK?
Děkuji za všechny rady!
D.
Ještě k upřesnění:
Ano, vím, že všude je uvedeno dávat pod plovoučku 2-3 mm mirelon, já tam chci dát 10mm z důvodu lepšího vyrovnání nerovností a lepší izolace (nepotřebuji podlahu zvedat).
Máte někdo zkušenost s tak "tlustým" mirelonem pod plovoučkou? Co jsem tak zjišťoval, tak by při větším bodovém zatíření mohlo dojít k poškození zámků, či při chůzi by se mohla podlaha prohýbat.
Má te s tím někdo praktické zkušenosti?
Děkuji!
Bavíme se o plovoucí podlaze skládané z lamel? Nemám praktickou zkušenost s plovoučkama, ale norma povoluje nerovnost 2mm na dvoumetrové lati - asi ne bezdůvodně. Navíc jsem neslyšel, že by pod lamely někdo dával 10mm mirelon - vždy 2mm tloušťky.
S čím ale mám osobní zkušenost je ruční broušení nepovedené nivelačky a šlo pouze o lokální nerovnosti 2-3mm. Brusný kotouč, pěkně na všechny čtyři a necháte na tom ruce. Jakékoliv broušení na ploše 1,5x1,5 metru si nedovedu představit, pokud se tedy nejedná o kosmetické vady, což si u boule 8mm vysoké nemyslím. Natož brusnou mřížkou. Ta je dobrá opravdu tak na sádrokarton nebo vylomení vyčnívajících zrn příliš hrubého štuku.
doplněno 19.11.14 16:38:Nic ve zlém, ale opravdu potřebujete vědět, že si na tom někdo prakticky nabil ústa? Já tedy ne a zkoušet to nebudu. Nemám nic proti lidové tvořivosti, ale tohle mi připomíná jisté pasáže ze Saturnina (citát nebude přesný)
Například zjistil, že lít vodu do kyseliny je blbost. A vůbec mu nevadilo, že se to mohl dočíst v každé středoškolské učebnici o chemii, aniž by si přitom popálil prsty a zánovní vestu.
Výrobci plovoucích podlah předepisují ony 2-3mm Mirelonu, a 2 mm nerovnosti. Výrobce Mirelonu tvrdí, že 10mm silný Mirelon je určen do litých podlah. Pokud chcete 10mm dejte tu hobru (bouli to nesrovná, ale je menší šance, že to bude cvičit).
Jsem od přírody zvědavý, tak dejte vědět...
Myslím, že nerovnost 8mm těžko nějaká podložka vyrovná. Trochu mimo téma - proč mirelon? Když už chcete podlahu zvednout o 10mm, dal bych hobru (dřevovláknitou desku), případně podložku z extrudovaného polystyrenu (např. IzoFloor XPS), nebo kombinaci. Podle mě se těch pár stovek ušetřených na levnější podložce hrubě nevyplatí.
Dobrý den, 18 let prodávám podlahové krytiny. Dnes jsem náhodou otevřela Váš příspěvek a málem mne ... (byla jsem velmi překvapena) boule... která klesá a kde jste vzal 1cm mirelon pod plovoucí podlahu! Kdo Vám to prodal?! V nějakém předchozím příspěvku byla rozumná informace o nárocích na podklad. Když rozděláte montážní návod k plovoucí podlaze, tak tam máte napsáno, jak silnou podložku použít.
Hodně štěstí, ale chválím, že se alespoň zajímáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.