Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rošt , podlaha

Od: tomikk* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den ,

chtěl bych poprosit o radu .

V RD kde jsou stropy z hurdis chci udělat podkroví . Při rekonstrukci střechy byla tato řešena položením trámů cca 20x20 na obvodové + nosné pilíře uvnitř budovy . Vznikl tím pádem až 40 cm schodek mezi trámy a stávající podlahou na půdě . Trámy jsou cca 4 metry od sebe a já bych chtěl zárovno s těmito trámy udělat podlahu .

Mám koupené 16mm OSB desky které bych chtěl na toto použít . Výsledek by měla být rovina s trámy se zakrytím 40 cm schodu ,. Poradíte mi prosím jak či z čeho a v jakých parametrech udělat nosný rošt mezi těmito trámy?

Moc děkuji za všechny praktické rady .

T.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Škoda, že se na to podkroví nemyslelo, když se dělala nová střecha, tím způsobem jak se udělala tak se vše docela zkomplikovalo a 40 cm je docela dost. Jestli vše dobře chápu, tak patrně budete muset vyzdít ještě několik sloupků do volného místa (rastr cca metr na metr), nebo dát dřevěné stojiny místo sloupků, a na ně položit další trámky nebo spíš hranoly či fošny (tedy slabší než ty současné co drží střechu, odhadem rozměrů na výšku 12-15 cm, na šířku cca 5 cm - něco jako falešné kleštiny) do roviny se stávajícími trámy. Na to přišroubujete OSB desky, i když 16 mm nevím, zda je dost odolné na průhyb na rastr 1x1 metr (musel by jste dělat hustší rošt). Nové hranoly (fošny) přikotvete na koncích ke stávajícím trámkům plechovými úhelníky z obou stran, stejně tak tam do nich přišroubujte ty OSB desky. Nic lepšího mne nenapadá, bude to něco stát, jak peníze, tak práci. Prostor pod podlahou můžete před položením OSB desek zateplit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]