Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr kovového pra.stolu/ponku

Od: smiler odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.Možná hloupá otázka..Koupil jsem garáž kde je velký kovový starý pracovní stůl/ponk.Vyráběn po domácku někde v dobách totality...Ponk nebyl nikdy natírán ted je takový t rezavý,omšelý,nehezký.Chci ho natřít ale je to vůbec vhodné? Pak budu na stole pracovat do stolu tuknu barva se vyloupne odře atd.. Kamarád má taky železný ponk nenatíraný ale povrch je takový krásně vyleštěný že ani ho natírat není třeba.

Mohu ponk natřít případně čím? nebo nechat jak je?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

0x

Natřel bych to základovkou a nechal být. Tam kde se při práci nátěr nepoškodí, bude chránit proti korozi a tam, kde se sedře by stejně žádný nátěr nevydržel..

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste ten ponk očistit drátěným kartáčem od rezu, odmastit a potom ho natřete barvou na kov (např. Eternal). Ale, možná by stačila jen ta základovka. Ta horní deska je také kovová? Pokud ano, tak ji natřete a potom si dejte třeba na její část desku z dřevotřísky nebo kus starého lina. Záleží na tom, co na tom ponku budete dělat a jak bude povrch trpět. Zdravím!

barvy-eternal.cz/...

paw*
hodnocení

0x
Ocistete, odmastete a natrete. Klidne zaklad + vrchni barva. Na pracovni desku si pak udelejte drevenou.

asd*
hodnocení

0x

Odrbat volnou rez, natřít odrezovačem a pak stačí základovka. Pracovní desku dřevěnou, plech je prasárna (mimo speciální stoly kde je plech potřeba)

hodnocení

0x

Dobrý den.Přidám se do staré diskuze at nezakládám vlákno.Mám taky starý totalitní poctivý ponk.Ted jsem taky viděl u kamaráda ponk krásně vyleštěný bez barvy.Muj ponk je nikdy nenatíraný ale už tochu rezavý nic se neodlupuje jen to pořád sparšuje zrzavě.Když ho očistím flexou až na "stříbrný" kov, čím to pak ošetřovat aby tak zustal? Nebo se to nedá tak udržet.

děkuju

balshop.cz/...

Tento i předešlý případ ošetřit barvou Hammerite. Je to základ i email v jednom. Vytvoří se tak i estetický povrch. Doporučuji kladívkovou verzi , která imituje komaxit, což pak vypadá více kovově než bar va hladká.

Odrezovat se ničím nemusí, natírá se přímo na rez, stačí jen odmastit. Ředíte syntetickým ředidlem S6006 nebo S6001

Zdravím a díky.Já to ale ničím natírat nechci.Už jsem ponk obrousil poctivě na kov je krásný...Kdybych to ted napatlal kladívkovou Hemeraidkou která je ještě hustá tak tomu dám korunu a zítra mi tam upadne šroubovák kus se odloupne a je po kráse...

Jen jsem chtěl vědět jak případně ten pěkně vyleštěnej bez barvy ošetřovat.Třeba jednou za čas lehce minerálním olejem?

Ale i tak děkuju

Ak nechcete náter, môžte použiť včelí vosk. Kov zohrejte napr. teplovzdusnou elektrickou pistolou alebo fenom a napatlajte nan vosk. Rozotrite handrou do tenkej vrstvicky a po vychladnuti vylestite. Alternativne sa da vosk rozpustit aj v benzine. Ohrev teplovzdusnou (elektrickou) pistolou pokladam ale za lepsie riesenie, povrch rovno aj vysusi od zbytkov vlhkosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]