Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Možná hloupá otázka..Koupil jsem garáž kde je velký kovový starý pracovní stůl/ponk.Vyráběn po domácku někde v dobách totality...Ponk nebyl nikdy natírán ted je takový t rezavý,omšelý,nehezký.Chci ho natřít ale je to vůbec vhodné? Pak budu na stole pracovat do stolu tuknu barva se vyloupne odře atd.. Kamarád má taky železný ponk nenatíraný ale povrch je takový krásně vyleštěný že ani ho natírat není třeba.
Mohu ponk natřít případně čím? nebo nechat jak je?
Děkuji
Dobrý den, zkuste ten ponk očistit drátěným kartáčem od rezu, odmastit a potom ho natřete barvou na kov (např. Eternal). Ale, možná by stačila jen ta základovka. Ta horní deska je také kovová? Pokud ano, tak ji natřete a potom si dejte třeba na její část desku z dřevotřísky nebo kus starého lina. Záleží na tom, co na tom ponku budete dělat a jak bude povrch trpět. Zdravím!
Dobrý den.Přidám se do staré diskuze at nezakládám vlákno.Mám taky starý totalitní poctivý ponk.Ted jsem taky viděl u kamaráda ponk krásně vyleštěný bez barvy.Muj ponk je nikdy nenatíraný ale už tochu rezavý nic se neodlupuje jen to pořád sparšuje zrzavě.Když ho očistím flexou až na "stříbrný" kov, čím to pak ošetřovat aby tak zustal? Nebo se to nedá tak udržet.
děkuju
Tento i předešlý případ ošetřit barvou Hammerite. Je to základ i email v jednom. Vytvoří se tak i estetický povrch. Doporučuji kladívkovou verzi , která imituje komaxit, což pak vypadá více kovově než bar va hladká.
Odrezovat se ničím nemusí, natírá se přímo na rez, stačí jen odmastit. Ředíte syntetickým ředidlem S6006 nebo S6001
Zdravím a díky.Já to ale ničím natírat nechci.Už jsem ponk obrousil poctivě na kov je krásný...Kdybych to ted napatlal kladívkovou Hemeraidkou která je ještě hustá tak tomu dám korunu a zítra mi tam upadne šroubovák kus se odloupne a je po kráse...
Jen jsem chtěl vědět jak případně ten pěkně vyleštěnej bez barvy ošetřovat.Třeba jednou za čas lehce minerálním olejem?
Ale i tak děkuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.