Nejste přihlášen/a.
Prosím, poraďte, nemám vůbec tušení. Chci si nechat na míru vyrobit bílou matnou kuchyň zdobenou hlinikovými rámečky či lištami. Mám na výběr z tohoto materiálu - lamino, folie, laminát, dýha. O jiném nevím, co by bylo vhodné na bílou matnou linku. Určitě hraje roli i síla materiálu, kolik by asi měla být? Na co si mám dát pozor při výběru dodavatele? Doporučíte (kromě truhláře) nějakou značku?
Děkuji za nápovědu. Uška
Tak síla materiálu asi klasika, tedy 18 mm. Taky záleží na rámečcích, na jejich provedení, pak by se mohlo stát, že bude muset být síla podle rámečků.
Osobně bych asi šel do lakovaný MDF, levnější určitě bude bílý lamino.
jenyku, prosím přeložit do češtiny, tedy polopaticky. Nevím co je MDF (tuhle zkratku jsem v nabídce nenašla). Teď otázka od blondýny. Může být z lakovaného MDF matná linka?. Když je to lakovaný, tak je to lesklý, ne?
doplněno 09.11.14 20:32:v nabíce mají (jak píši nahoře) výběr - lamino, folie, laminát, dýha. Mám tomu rozumět tak, že MDF je jiný materiál než mají v nabíce? Nebo je to jeden z výše uvedených? Dík za trpělivost.
Dobrý den, ta deska uvnitř je dřevotříska (MDF) a ty další pojmy jsou materiál povrchové úpravy, tedy to, co je vidět a potom se udržuje. Zdravím!
1) P.S. Např. to lamino je připevněné na desce MDF.
2) P.S. Je to asi jako plech a na něm (na povrchu) barva.
doplněno 09.11.14 20:56:uska - on tam bude asi rozdíl v ceně. Já bych si vybral dýhu, což vypadá nejvíce jako dřevo, ale zřejmě bude nejdražší. A když to bude bílé, tak je to možná i luxus. Asi nejméně bych chtěl fólii. Tak snad ten matový laminát=?
Proč by něco lakovanýho mělo být lesklý? Když použiju matnou barvu, bude i výsledný povrch matný.
MDF je konstrukční materiál. Jako je dřevotříska, tak je i MDF, jen je z jemnějšího materiálu.
Aby jsme si ujasnili dojmy a pojmy, lamino, folie, barva, je povrchová úprava. Dřevotříska nebo MDF je materiál, na kterým to je nalepený, nastříkaný.
Pánové,díky, to mě ale trvalo než mozek sepnul. Takže máme desku vybranou MDF a co na to nalepit z výše uvedeného, co mají na výběr. MDF + lamino nebo folii nebo laminát nebo dýhu? Co je trvanlivější?
No, na MDF bude jen fólie, konkrétně u dvířek. Nebo pak barva, kdyby se to lakovalo. Lamino nebo dýha, to je na dřevotřísce.
Vše se kupuje už nalepený, jak lamino, tak folie na dvířkách. Jediný, co by se dělalo, je můj první návrh, MDF a matná barva.
Trvanlivější bude to co je nejtvrdší, tedy lamino, laminát. Folie a barva jsou měkčí, ale neboj se, vydrží taky hodně.
Ještě, že můj táta (stolař) již nežije neboť by se za mne styděl ! Díky vám jsem nasbírala trošku informací a mohu se vydat hledat zhotovitele. Nemám ráda, když něco jdu kupovat a nemám o tom páru a musím věřit prodejci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.