Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Koupili jsme domů elektrickou motorovou pilu na 22OV. S výkonem 1800W. Po zapojení a "nastartování" pila ihned vyhodí 10A jistič. Poraďte prosím proč.
doplněno 13.05.09 18:52:značka pily je dolmar es 33a a jiný spotřebič v okruhu nemáme
Když zhruba počítám,tak ta pila potřebuje 8 ampér,ale náběhový proud bude daleko vyšší-takže buď větší jistič(16 A),nebo jistič klidně 10 A ale s zpožděnou charakteristikou vypínání tzv."C".
větší jistič. Zkuste to zapojit na krátko před jističem, pokud tomu trošku rozumíte. Nemáte někde jistič na 16 ampér, třeba pračka?
doplněno 13.05.09 19:03:má snahu se rozeběhnout, jako ře se pohne třeba o jeden milimetr, nebo to jen práskne.
Máte výkon pily 1800W tj. 7.8A , Při rozběhu 50%navrch. Vyhoďte jistič a dejte tam 16A. Raděj to svěřte odborníkům. Skuste pilu u sousedů a uvidíte.
lehce bych navázal, jaký je další jistič (na hodinách) a potom barákový pojistky, nebo je tam vůbec třífázák (nelekejte se, ale tohle je z praxe, soused má jenom 220, na pojistkách 10 a jen 1x 16A - tu hlavní na hodinách teď nevím)
Soustředěně jsem si řečetl celou diskusi, a protože jsem narazil na stejný problém, domnívám se, že by 10A jistič měl pilu utáhnout i s jejími "náběhovými proudy". Ale protože jsem se nedávno musel rozloučit se starou elektrickou pilkou, kdy šlo o uhlíky, ale asi pozdě, a jistič mi začala vyhazovat tato pilka, až do té doby, kdy jsem pochopil, že je už po smrti a i ona "dojela", tedy vinutí se zjevně propálio, a já s koupil novou - podobnou jako autor otázky, tak mě moc mrzelo, že vyhazovala pojistku i tato nová. A tak jsem se zamyslel s vírou, že pilka je nová a dobrá a měla by vyhovovat standardní elektroinstalaci, a že seřizovat jistič si myslím je docela riskantní, ale jistič jsem vyšrouboval a pořádně prohlédl - a díky mým nedávným pokusům se starou pilkou vypadal kontakt - koncovka jističe - docela uškvařeně. Tak jsem ji přebrousil do nova, a kontakt ve skříni, kam se šroubuje, taky oškrabal a srovnal do lesku A OD TÉ DOBY 10A JISTIČ DRŽÍ i s náběhovými proudy zmíněné pily. Takže to jde a pilu netřeba vyměňovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.