Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrická motorová pila vyhazuje pojistky

Od: kovec* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den.

Koupili jsme domů elektrickou motorovou pilu na 22OV. S výkonem 1800W. Po zapojení a "nastartování" pila ihned vyhodí 10A jistič. Poraďte prosím proč.

doplněno 13.05.09 18:52:

značka pily je dolmar es 33a a jiný spotřebič v okruhu nemáme

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když zhruba počítám,tak ta pila potřebuje 8 ampér,ale náběhový proud bude daleko vyšší-takže buď větší jistič(16 A),nebo jistič klidně 10 A ale s zpožděnou charakteristikou vypínání tzv."C".

kovec*
hodnocení

a jiná možnost by nebyla?

Jo byla,motorová pila...*smich*

celp*
hodnocení

0x

Značka pily?

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Zkoušeli Vám pilu v obchodě? Pokud je v pořádku, nemáte na okruhu kam ji připojujete zapojen ještě jiný spotřebič? Jinak si myslím, že takovou mašinu jako pila raději připojovat samostatně do okruhu jištěného 16A, protože při zátěži si vezme víc.

hodnocení

0x

větší jistič. Zkuste to zapojit na krátko před jističem, pokud tomu trošku rozumíte. Nemáte někde jistič na 16 ampér, třeba pračka?

doplněno 13.05.09 19:03:

má snahu se rozeběhnout, jako ře se pohne třeba o jeden milimetr, nebo to jen práskne.

kovec*
hodnocení

motor se protočí asi o nekolik málo otáček a pak se jistič vyhodí

slabý jistič!

zapojte ho natvrdo!

Ale bacha!

doplněno 13.05.09 19:10:

ICQ 55180641

To nemyslíte vážně že ne?!

jestliže tomu rozumí, tak ví, že na zkoušku to může udělat. Nebo klidně vyměnit jistič za nový. Ale musí tomu rozumět. Jinak samozřejmě NEŠAHAT NEZAPÍNAT

troja*

myslím, že klidně v HDSce bude asi 3x100A

hodnocení

0x

Máte výkon pily 1800W tj. 7.8A , Při rozběhu 50%navrch. Vyhoďte jistič a dejte tam 16A. Raděj to svěřte odborníkům. Skuste pilu u sousedů a uvidíte.

troja*

lehce bych navázal, jaký je další jistič (na hodinách) a potom barákový pojistky, nebo je tam vůbec třífázák (nelekejte se, ale tohle je z praxe, soused má jenom 220, na pojistkách 10 a jen 1x 16A - tu hlavní na hodinách teď nevím)

tesyk*

Na chatě mám 3x10A /B. Původně starý, bakelitový jištič vypadnul každou chvíli. Nyní jsem osadil nový Siemens a vše je v pořádku. Konkrétně i ta elektrická pila funguje bez problému.

celp*

Proč tu pilu nevyzkoušíte jinde?Mám úhlovou brusku 2600W a na 10A jistič běží v pohodě.

hodnocení

0x

koveci, tak co jde to?

Není jistič jako jistič. Jelikož je jistič mechanický (pojistka je tavná) tak stejný jistič 10A po čase nemá stejnou hodnotu. "Unaví se"

Pokud je to šikulka, tak si zvedne výkon jističe, ale to se musí umět. Prosím nezkoušet, pokud nevíte jak uvnitř "pracuje" jistič.

pavelrozumny
hodnocení

0x

Soustředěně jsem si řečetl celou diskusi, a protože jsem narazil na stejný problém, domnívám se, že by 10A jistič měl pilu utáhnout i s jejími "náběhovými proudy". Ale protože jsem se nedávno musel rozloučit se starou elektrickou pilkou, kdy šlo o uhlíky, ale asi pozdě, a jistič mi začala vyhazovat tato pilka, až do té doby, kdy jsem pochopil, že je už po smrti a i ona "dojela", tedy vinutí se zjevně propálio, a já s koupil novou - podobnou jako autor otázky, tak mě moc mrzelo, že vyhazovala pojistku i tato nová. A tak jsem se zamyslel s vírou, že pilka je nová a dobrá a měla by vyhovovat standardní elektroinstalaci, a že seřizovat jistič si myslím je docela riskantní, ale jistič jsem vyšrouboval a pořádně prohlédl - a díky mým nedávným pokusům se starou pilkou vypadal kontakt - koncovka jističe - docela uškvařeně. Tak jsem ji přebrousil do nova, a kontakt ve skříni, kam se šroubuje, taky oškrabal a srovnal do lesku A OD TÉ DOBY 10A JISTIČ DRŽÍ i s náběhovými proudy zmíněné pily. Takže to jde a pilu netřeba vyměňovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]