Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jsou tyto fleky?

Od: radmil odpovědí: 18 změna:

Zdravím Vás, jak prosím odstranit tyto fleky na malbě? Příčina vzniku netuším, je to teplé místo. Nevím, zda je to plísen?(není to černé) Vypadá to jako mastné fleky. Savo apod s tím nic nedělají. Sekat omítku bychom taky opravdu nechtěli...

Děkuji předem za rady co to je a jak to odstranit.

doplněno 09.11.14 10:40:

Zdůraznuji, že nezatéká v těch místě to ani není možné...

doplněno 09.11.14 10:44:

Ktomu zaékaní(není to pod střechou) Někde se to vyskytuje i u podlahy a tam také namá jak zatéct.

Co jsou tyto fleky?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirex*
hodnocení

1x

Pravděpodobně zatéká (může i ojediněle při prudkém dešti). Přetřít latexem nebo balakrylem a potom přemalovat běžnou interiérovou barvou, např. Primalexem.

radmil
hodnocení

V tom místě je zatékaní vyloučeno(není to pod střechou atd.) přiznávam že jsem to zapoměl uvést.

dejavu*
hodnocení

1x

Vypadá to, že tam byla dřív tapeta a vyteklo tam lepidlo, které někdo přetřel a pak vylezlo na povrch pod malbou.

radmil
hodnocení

Právě tam žadná tapeta nebyla, začlo to dělat až nyní, vždy byl klid na oněch místech.

cesmina*
hodnocení

0x

Pokud zatéká,tak odstranit příčinu zatékání a pak vymalovat.Jinak to tam bude zas.

eskom*
hodnocení

0x

Je nutno penetrční nátěr!

radmil
hodnocení

Můžete to trochu rozvést. atd?

bgmaniac*
hodnocení

0x

Nám dělal podobné fleky zlatý váleček, který byl kdysi pod malbou... říkal nám to malíř, že to dělávalo, že nešel přetřít a vylézal.

radmil
hodnocení

To těžko, naposled při malování se to škrabalo a dost precizně, ani tam nic takového nebylo podotýkám jak jsem již psal i v úvodu že se to vyskytuje i u podlahy např.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Bez mechanického zásahu do jednoho z flíčků, to asi nepůjde, Jeden si vyber a začni ho postupně odškrabávat. Pak zjistíš, jak jde moc do hloubky a díky čemu tam začal takhle fungovat. Pokud to je povrchové, tak půl cm do hloubky, mělo by se to asi jako nejlépe se nabízející se řešení takhle řešit. Přetírání čímkoliv, může být zdlouhavé a nemusí ani přinést kýžený výsledek. Napiš nám, co na to nakonec zabralo. Ahoj.

doplněno 10.11.14 00:14:

Já věřím, že asi chápeš, že pokud do toho nezajedeš, tak nezjistíš co to je a čím to je. Pokud tvá nechuť je opravdu tak velká, tak si tam pověs nějaký závěs. Možná by šel i koberec. Co oko nevidí, to srdce nebolí. V tomhle případě jde jen o zdi.

radmil
hodnocení

Asi máte pravdu v tom co popisujete. Savo na to nějak nereaguje. Přiznám se že rýpat do zdí se mi, ale opravdu nechce, asi chápete. Kor když fakt netuším co to může být a ta práce poté ani raděj nemyslím..

111®
hodnocení

0x

to jsem také zvědavco to bude, se potýkám s něčím pododbným a netuším co to je...

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

Takové žluté fleky bývají od kun. Pročůrané. Už jsem to zažil mockrát. Vyhnat kuny je problém.

Vladimír

radmil
hodnocení

Dobrý den, nepředpokládám že by to bylo od kuny je to třeba uprostřed domu a ne pod střechou.

hop®
hodnocení

0x

Podobné fleky jsem i po létech viděl vylézat v místnosti, kde předtím přebýval invalida - silný kuřák a v době jeho pobytu byla místnost zakouřená a prokouřená až do tmavě hnědé barvy. Moc napomáhaly ani penetrace a podobné vychytávky.

Jen nápad...

radmil
hodnocení

Bydlíme tady již cca 30 let, nikdo tady nekouří apod. malováno je již několikrát a ted to dělá malba stará cca 3 roky.

hujer123*

Není v okolí těch skvrn ve stěně komín? Zatékat může i komínem. Zkuste si přičichnout, jestli skvrny vydávají nějaký zápach.

ina*
hodnocení

0x

Dobrý den, podařilo se Vám fleky trvale odstranit? Mám stejný problém. Místnost je suchá, v patře, nezatéka, jižní pokoj. Flíčky jsou různě po zdi, v různých výškách, jednotlivě. Nevypadá to jako plíseň spíš jako by něco lezlo pod malbou. Vymalování u nás nepomohlo. Děkuji I.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]